(R)evolutie: de snelle Acer Aspire Vero is een synoniem voor duurzaamheid

Duurzaamheid heeft een andere betekenis gekregen. Heel Nederland heeft lamme vingers gekregen van het woord digitaal opzoeken in de Dikke van Dale. We kunnen er niet meer omheen: als een product niet ‘duurzaam’ is, heeft het geen meerwaarde. Dus? Dus dient ook jouw laptop aan die eisen te voldoen. En met de Aspire Vero van Acer is dat een koud kunstje.

Groen, groener, groenst: de Acer Aspire Vero

Duurzaam eten – duurzaam reizen – duurzame kleding – duurzame laptop.

Een mooi lijstje dat hoort in de maatschappij van vandaag. Het laatste product heeft tot nu toe nog niet zoveel aandacht gekregen qua groenheid. Tot nu. De Aspire Vero is hét duurzame paradepaardje van Acer. Door alleen maar te typen op de gerecyclede laptop krijg je al groene vingers.

, (R)evolutie: de snelle <strong>Acer Aspire Vero</strong> is een synoniem voor duurzaamheid

Design ademt duurzaamheid

Het design, waarvoor Acer verschillen de onderscheidingen heeft gekregen, is tot in de puntjes doordacht. Aan alles zie je terug dat er rekening is gehouden met moeder natuur. Zo bestaat de behuizing voor 30% uit PCR-plastic, waardoor er zo’n 21% aan CO2-uitstoot wordt bespaard. De laptop is volledig verfvrij en zelfs de toetsen zijn voor 50% van PCR. PCR-kunststoffen zijn gemaakt van gerecyclede harsen. Ze zijn milieuvriendelijk, duurzamer en dragen niet bij aan het afvalprobleem.

Daarbij kun je de laptop zelf demonteren, perfect voor snelle reparaties, upgrades en recycling. Ideaal, én past helemaal in het plaatje dat je kan schetsen als er over duurzaamheid wordt gepraat. De Aspire Vero is uitgebreid getest, zodat dat-ie oneindig meegaat en jij er ellenlang plezier van kan hebben. Zonder iets nieuws te kopen, dus.

, (R)evolutie: de snelle <strong>Acer Aspire Vero</strong> is een synoniem voor duurzaamheid

Groene binnenvetter

Oké, oké. We zijn overtuigd van het groene design. Maar hoe zit het dan aan de binnenkant? In het leven draait het tenslotte om het innerlijk… Geen zorgen, de specs zijn allesbehalve teleurstellend. Je krijgt namelijk een loeisnelle laptop voor je neus. Daar zijn de 11e generatie Intel® Core™ processoren en de Intel® Iris® Xe grafische kaart3 verantwoordelijk voor. Verder zie jij je collega’s scherper dan ooit tevoren tijdens zoom-meetings op je 15,6-inch Full HD IPS-scherm.

Om ook groen te werken, is VeroSense ontwikkeld. Een slimme app voor batterijbeheer. In deze app kun je vier modi kiezen:

  • Eco+: Essentiele functies worden uitgeschakeld. Je werkt met een zeer hoge energiebesparing.
  • Eco: De systeemprestaties worden verminderd, en de batterijduur wordt daardoor verlengd.
  • Balanced: Je krijgt automatisch de ideale balans tussen energiebesparing en prestaties.
  • Performance: Tijd om te vlammen. Deze stand is geoptimaliseerd voor de beste algehele prestaties.

We kunnen verzekeren: deze modi zijn ideaal om te gebruiken. Als je écht even moet doorwerken voor je deadline schakel je heel easy over van Balanced naar Performance. Je merkt direct het verschil. Het werkt net wat smoother en alles loopt op rolletjes. Daarnaast is het lekker om Eco+ in te schakelen als je rechtsboven in de batterij ziet aflopen op een ongelukkig moment. Een mens heeft behoefte aan zekerheid. En dat krijg je met VeroSense.

Al deze USP’s krijg je voor een vanafprijs van €799. Een mooie prijs voor een laptop die oneindig meegaat en waarmee je de wereld een stukje beter maakt.

, (R)evolutie: de snelle <strong>Acer Aspire Vero</strong> is een synoniem voor duurzaamheid

Het groene gaat verder dan de laptop

Qua duurzaamheid blijft het daar niet bij. De Aspire Vero wordt jouw kant opgestuurd in een 100% recyclebare verpakking. Daarover is goed nagedacht: je kan de doos ook gebruiken als laptopstandaard. Door de verpakking van de laptop is Acer reddot design winner geworden in de categorie packaging design.

Daarnaast plant Acer voor elke verkochte Vero een boom. Een gegeven dat wij alleen maar kunnen toejuichen. Deze beslissingen gaan allemaal hand in hand met de aansluiting van Acer bij het initiatief RE100. Een wereldwijd initiatief dat ’s werelds meest invloedrijke bedrijven samenbrengt die zich inzetten voor 100% hernieuwbare elektriciteit. In 2035 wil het merk voor 100% gebruik te maken van hernieuwbare energie. Een mooi doel, toch?

Dit artikel is tot stand gekomen met Acer.