Renault Trezor: futuristische nieuwe concept car van Renault

CREDITS: Renault

Niemand weet precies hoe een buitenaards ruimteschip er uit zou moeten zien. Eén ding is zeker, de nieuwe conceptcar van Renault doet je er wel aan denken. Trezor, is de naam en is volledig elektrisch. Het meest bizarre detail is dat bijna de volledige carrosserie omhoog komt, wanneer je in- en uitstapt.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=90&v=l8L38t3Ch44

Renault Trezor

Tijdens de Mondial De L’Automobile Paris 2016, een van de grootste autoshows van Europa, is de Renault Trezor gepresenteerd. Het concept combineert simpel design met sensuele lijnen. Het frame is gemaakt van koolstof met een ‘metallic touch’. De elektromotor heeft een paardenkracht van 350, met daarbij een koppel van 380 Nm, waardoor het optrekt van 0 naar 100 km/u in minder dan 4 seconden. De twee batterijen, die het voertuig aandrijven, hebben hun eigen koeling systeem. Dankzij het Rechargeable Storage System, laden de batterijen op tijdens het remmen. Door middel van het Multi-Sense systeem wil Renault de voorloper worden op autonome technologie.

Er zijn drie rij modi: neutraal, sport en autonomous. Wanneer de auto in de laatste modus staat, zal het stuur veranderen in een beeldscherm. Dit zal een verlengde zijn van het scherm op het dashboard. Daarnaast zal de auto door middel van licht aangeven dat de auto autonoom rijdt. In 2020 wil Renault er voor zorgen dat je in alle veiligheid de auto’s autonoom kan laten rijden.

Schermafbeelding 2016-10-05 om 11.43.28

Life flower

De auto is de eerste van de zes ‘blaadjes’ in het ‘Life Flower’-concept van Renault. Een concept dat in 2009 is gestart. Het staat voor de cyclus van het leven die iedereen meemaakt. De bladeren staan voor falling in love, explore the world, start a family, begin work, take time to play en gain wisdom. Elk van deze momenten staat voor een nieuwe conceptcar. De Renault Trezor straalt dus liefde uit. Dat is duidelijk te zien, omdat de auto een nadruk legt op rood. Er zijn dan ook maar twee plekken beschikbaar in de auto. Door het rode hout van het dashboard geeft het voertuig warmte weer. Het dashboard heeft daarbij in het midden een groot HD-touchscreen. De stoelen zijn sensueel, comfortabel en dieprood, een compleet plaatje van luxe. Het dak is als een schelp en opent zichzelf als een schatkist met rood goud. Wij zijn verliefd.

Renault Trezor 7

Total
0
Share