Dit zijn de 3 premium smartphones van nu

CREDITS: Sahej Brar

Je smartphone is vandaag de dag een verlengstuk van jezelf. Klinkt heftig, maar dat is het eigenlijk wel. Je doet er je werk mee, maakt afspraken, wordt verliefd op iemand via een app of je kijkt je favo serie. Dan is het wel zo lekker dat je een beetje kwaliteit in de hand hebt. Wij brengen je dé smartphones van nu.

De beste premium smartphones

Apple iPhone 13 Pro

Apple is en blijft een favorietje. Er zijn altijd tegenstanders, maar in de basis werkt een iPhone altijd als een malle. Ook de 13e versie van de iPhone is weer een knaller. Zo is het 6,1-inch OLED-scherm indrukwekkend, omdat de kleurtechnologieën enorm geavanceerd zijn. Vikings: Valhalla, La Casa de Papel en Suits kijken heerlijk weg.

Qua camera is vooral de stabilisatie en vak apart. De iPhone 13 heeft een sensor die meebeweegt, waardoor je foto’s in de categorie professioneel vallen.Daarnaast is het geheugen een enorm voordeel. Mocht je echt willen uitpakken, dan kan je namelijk kiezen voor 512GB geheugen. Die topfoto’s moet ergens opgeslagen worden natuurlijk.

En als je de hele dag content maakt, heb je wel een beetje percentages rechts bovenin nodig. Waar de iPhone 12 een batterijcapaciteit van 2775 mAh had, bedraagt die bij de iPhone 13 3095 mAh. Dat wordt dus probleemloos schieten.

Je tikt de iPhone 13 op de kop vanaf €800.

, Dit zijn de 3 premium smartphones van nu

Samsung S22

The Epic Standard. Met deze slogan kondigde het smartphonemerk het event rondom de Samsung Galaxy S22-serie aan. En nu die uit is, kunnen we stellen dat het gelukt is om die slogan waar te maken. De Samsung-telefoons hebben heerlijk specs en verbazen vriend en vijand.

Qua uiterlijk is de S22 niet veel veranderd. Wat wel opvallend is, is de grootte en de cameramodule. De S22 is een tikkie kleiner geworden: 6.1 inch. Samsung blijft op het gebied van camera’s een meester, check ze maar:

  • Hoofdcamera: 50 megapixel
  • Telelens: 10 megapixel (3x optische zoom)
  • Ultragroothoeklens: 12 megapixel
  • Selfiecamera: 10 megapixel

Verder zit er in de S22 een werkgeheugen van 8 GB RAM, 128 GB of 256 GB aan opslagruimte en een robuuste robuuste batterij van 3700 mAh. En dat alles voor een vanafprijs van €849.

Samsung Galaxy S22

Oppo Find X5

De duurste is in de rijtje is de nieuwe OPPO Find X5. Het tussenmodel in de X5-serie van het merk. Hiermee beukt OPPO tegen de grootmachten in. De telefoon heeft een 6,55-inch scherm met 120 Hz, 8 GB werkgeheugen, 256 GB opslaggeheugen en een 4800 mAh accu met 80W snelladen.

Maar dat is niet waar het omgaat. De camera’s – verrassing- daar wil OPPO mee scoren. Dit krijg je van ze: 50 MP groothoek- en ultragroothoekcamera, 12 MP telefotocamera en 32 MP frontcamera. Een stukkie beter als de bovenstaande concurrentie dus.

Daar betaal je dan ook iets meer voor. Net onder de doezoe ben je kwijt voor deze jongen. €999 schoon aan de haak.

, Dit zijn de 3 premium smartphones van nu