Een PS5 in je handpalm: de PlayStation Portal officieel onthuld

CREDITS: Sony

Toen we in mei een sneak peak kregen van een PS5 in remote-stijl, kregen we direct de PSP-vibes die we in 2004 kregen.

Sony heeft nu zijn nieuwe device officieel onthuld en gaat bij de naam PlayStation Portal. De originaliteitsprijs zal het daarmee niet winnen, maar de specs liggen er niet om.

PlayStation Portal remote player: de PS5 in je handen

De PS5-ervaring komt daarmee dus naar je handpalmen. Met de PlayStation Portal remote player heb je de belangrijkste features van de DualSense controller, stream je PS5-games via Wi-Fi en heb je 8-inch LCD-scherm met 1080P-resolutie. Aan de zijkant van het scherm vind je twee controllers die op de normale controller lijken, maar dan in twee delen. Ze ondersteunen adaptieve triggers en haptische feedback, dus het zal veelal hetzelfde aanvoelen als normale games.

PlayStation Portable
Foto: Sony

Switchen met Wi-Fi

Eén van de zaken waar PlayStation mee pronkt is het schakelen tussen de PS5 en de Portal via Wi-Fi. ‘PlayStation Portal maakt op afstand verbinding met je PS5 via Wi-Fi, zodat je snel kunt overschakelen van het spelen op je PS5 naar je PlayStation Portal,’ zegt Hideaki Nishino, senior vice president of platform experience bij Sony Interactive Entertainment.

Dat is ook meteen wel een nadeel. Zonder Wi-Fi geen gaming. Het toonaangevende IGN testte ‘m al uit en heeft geen latentie (vertraging in data-overdracht) gemerkt. Gelukkig, want dat zal één van de belangrijkste dingen zijn voor gamers.

Géén hoofdprijs

Wel nu, de eerste gedachte was dat deze jongen een godsvermogen zou kosten. Maar de prijs is waarschijnlijk lager dan je dacht. De PlayStation Portal komt op de markt voor $199, in Europa zal-ie €220 kosten. Dat had erger gekund, toch?

Sony heeft de officiële releasedatum nog niet onthuld, maar de rumoeren neigen naar november. Qua timing voor de cadeaumaanden natuurlijk top. We wachten het nog netjes af.

PlayStation Portal, Een PS5 in je handpalm: <strong>de PlayStation Portal officieel onthuld</strong>
Foto: Sony
Source:
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…