Pure kwaliteit, maar zeer toegankelijk: de Pioneer DJ XDJ-RX2

Pioneer DJ maakt het al jaren steeds toegankelijker om plaatjes in elkaar te draaien. Waar je vroeger je koppie er élke seconde bij moest zijn om de muziek goed te laten over mixen, heb je nu juist de tijd om je mix epischer te maken dan ooit. Met effecten, hot cues, samplers en Rekordbox-intergratie zijn de mogelijkheden eigenlijk oneindig.

DJ’s in clubs en op festivals spelen dan ook altijd op de dikste set-ups die Pioneer DJ te bieden heeft. Logisch! Maar met de nieuwe producten van het merk is het helemaal niet nodig om dit thuis óók te hebben staan. Want niet iedereen heeft de plek of het budget voor de volledige set-up. Gelukkig zijn er mogelijkheden te over. En wat ons betreft is de XDJ-RX2 de allerbeste!

XDJ-RX2

De XDJ-RX2 is een high-end all-in-one oplossing met een groot deel van de mogelijkheden van complete set-ups, waar je direct ook vier keer zo veel voor neer mag leggen. Dit maakt het de perfecte controller voor het grote publiek!

De Pioneer DJ XDJ-RX2 is in eerste instantie géén midi-controller. Het is een volledig autonome set-up, waar je USB’s met muziek in kan pluggen. Net als bij de Nexus series is de XDJ-RX2 uitgerust met Recordbox DJ. Dit wil zeggen dat je op een groot touchscreen alle nodige informatie krijgt te zien over je tracks en instellingen. Ideaal!

Specs

Bladeren doe je met het QWERTY-toetsenbord, dat verrassend goed reageert, of de grote draaikeuzeknop. Daarnaast beschikt het scherm van de XDJ-RX2 over Needle Search, waardoor je makkelijk naar elke plek in een track kan gaan alsof het een plaat is.

Mixen doe je met de soepele kanaalfaders en knoppen, die op gelijke hoogte staan met die van professionele clubmixers van Pioneer DJ. Daarnaast zitten er een Sound Colour FX én een Beat FX geïntegreerd, met de belangrijkste effecten die je nodig hebt om creatief te mixen.

Uniek aan de XDJ-RX2 zijn de Performance Pads op beide decks. Deze zijn te gebruiken voor Hot Cues, Beat Loops, Slip Loops en Beat Jumps. 

Natuurlijk beschikt de controller ook over Beat Sync, een van de meest besproken functies van de nieuwe Pioneer DJ set-ups. Een échte DJ heeft dit namelijk niet nodig, true. Begin je net, dan is het wel handig! Maar hoe goed je ook bent; Beat Sync geeft je de mogelijkheid om je druk te maken om andere dingen, zoals dikke beat drops of perfect afgemeten combinaties van tracks.

Zo heb je ook de mogelijkheid om meerdere decks toe te voegen of zelfs platenspelers. Op de XDJ-RX2 is alles aan te sluiten als bij de meest uitgebreide set-ups. Daarnaast kan je ook je laptop aansluiten en Rekordbox DJ daarop gebruiken. Dit voor nóg meer overzicht en toegang tot al je muziek.

Het moge dus duidelijk zijn dat je hier voor een relatief klein prijsje een professionele set in huis haalt. Van de alles-in-één oplossingen is dit het absolute summum van kwaliteit. Voor € 1.699,- ben je dan ook klaar. Oké, het is exclusief een koptelefoon, maar meer heb je niet nodig! De XDJ-RX2 is op vrijwel alle versterkers, monitoren en actieve speakers aan te sluiten.

Let’s get that party started! Bestel jouw XDJ-RX2hier.

 

Total
0
Share