De Pioneer DJ DJS-1000: produceer live met deze nieuwe sampler!

Beginnende DJ of al een rot in het vak en krijg je nog steeds tranen in je ogen wanneer je herinnert dat de Roxy afbrandde in 1999? Om het even, want dit is je nieuwe speeltje: de Pioneer DJ DJS-1000!

, De Pioneer DJ DJS-1000: produceer live met deze nieuwe sampler!Live producing

De tijd dat een DJ enkel twee plaatjes aan elkaar mixt is al lang voorbij. Twee plaatjes in elkaar over laten lopen kan namelijk iedereen, daar heeft Pioneer DJ zelf voor gezorgd. Het gaat er om dat je het publiek aanvoelt en op het juiste moment de juiste vibe creëert.

Deze sfeer creëer je door op het juiste moment de juiste track te draaien. Eventueel aangevuld met samples en effecten die in je DJ-arsenaal zitten. Oneindig veel mogelijkheden zou je zeggen, maar geen complete vrijheid. Je zit als DJ redelijk vast aan hoe een nummer is opgebouwd.

Wat nou als je een nummer helemaal op kan bouwen in de vibe van dat moment? Precies dat hi-hatje erbij als het publiek het nodig heeft, of de bass droppen als je wat handjes in de lucht wil? Dat kan nu dus met de Pioneer DJS-1000. Samen met Eelke Kleijn keken we naar de nieuwste telg in de Pioneer DJ line-up!

Pioneer DJ DJS-1000 Sampler

Zat jij vroeger ook liever achter Fruity Loops dan Mario Kart of Tekken? Dan gaat de DJS-1000 je heel gelukkig stemmen. De Pioneer DJS-1000 haalt jouw tracks van de studio naar de stage op de manier hoe jij het wil. Zo bepaal jij  de opbouw van het nummer en stuur jij de crowd naar een hoogtepunt. Je kunt stems van te voren inladen of ter plekken produceren of samplen. Met Beat Sync synchroniseer jij je live productie makkelijk met alle andere Pioneer DJ apparatuur.

Wil je meer dan jouw vooraf geproduceerde tracks live opbouwen? Maak live een nieuwe beat met de 16 performance pads of met de step sequencer. Met de 2gb meegeleverde Loopmaster Samples kun je al flink uit de voeten, maar natuurlijk kun je ook je eigen samples via USB inladen. Of je sampled direct vanuit je live-set in de DJS-1000.

Scenes en sequences

Met een uitgebreide sample editor, een breed scala een studio effecten op de master, en een scala aan effecten per kanaal heb je de perfecte controle over je samples en sequence. De pattern selector zorgt voor een vlekkeloze opbouw in je tracks en dat alles gesynchroniseerd is met je andere Pioneer DJ apparatuur in dezelfde CDJ-NXS feel. Is het een complete studio op je stage? Nee. Maar je kunt (met flink wat oefening!) je sets absoluut naar een (veel) hoger niveau tillen.

De Pioneer DJ DJS-1000 zal het meest geschikt zijn voor techno- en house DJ’s, maar elke creatieve DJ in elk genre zou er baat bij kunnen hebben. Gaan we de DJS-1000 standaard in elke DJ uitrusting zien? Geen idee, maar het geeft DJ’s wel de mogelijkheid om te laten zien dat ze meer zijn dan plaatjesdraaier. Met de Pioneer DJ DJS-1000 zullen we meer live-acts en dus meer vernieuwende muziek gaan krijgen, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

Eelke Kleijn heeft neemt voortaan ‘m sowieso mee naar al z’n gigs en we kunnen je vertellen dat dit z’n optredens alleen maar specialer heeft maakt. You go!

, De Pioneer DJ DJS-1000: produceer live met deze nieuwe sampler!