Premium smartphone, maar dan voordelig: OnePlus 6

Geen onderdeel zijn van de eenheidsworst, tóch de gewenste kwaliteit in de hand hebben én honderden euro’s overhouden om bijvoorbeeld een ticket naar Lissabon van te kopen of met 40 van je beste vrienden te gaan bowlen. Dit moet je interessant in de oren klinken! De nieuwe OnePlus 6 geeft je de mogelijkheid dit te ervaren, aangezien hij zich prima kan meten aan de standaard premium telefoons van het moment, maar voor iets meer dan de helft van het bedrag al op de mat ligt.

OnePlus 6

Snelheid

Waar het nieuwste model van OnePlus op uitblinkt is snelheid. Ze hebben op dit vlak geen concessies gedaan, waardoor je geen moment hoeft te wachten op je telefoon. De standaardversie van de 6 kost €515,-, heeft 6 GB geheugen en 64 GB opslag. Betaal je maar €50,- meer, dan heb je al het dubbele aan opslag en 8 GB RAM. En voor nog eens €50,- extra, heb je 256 GB.

OxygenOS is het besturingssysteem dat gebaseerd is op Android Oreo en waar alles wat je niet nodig hebt geëlimineerd is, “want wij vinden snelheid belangrijker dan 1001 apps die je toch niet gebruikt.” Dit maakt de telefoon natuurlijk ook ideaal om er veel van te vragen, zoals games.

Ook op het gebied van design hebben ze de snelheid in het achterhoofd gehouden. De volledige behuizing is gemaakt van Corning Gorilla Glass, wat er niet alleen nice uitziet, maar ook de WiFi-ontvangst verbeterd. Daarnaast zitten er 37 frequentiebanden in + een dual SIM, zodat je ook in afgelegen gebieden meer kans hebt op een goede, snelle service.

Half uur laden, hele dag voldoende batterij

Ook het laden gaat sneller dan je bij de meeste telefoons gewend bent. Met de snelladen-technologie van de OnePlus 6 is de telefoon binnen no time vol genoeg om er de hele dag mee door te kunnen. Het kost je slechts 30 minuten om hem op te laden en hem, bij normaal gebruik, de hele dag te kunnen gebruiken.

Design OnePlus 6

Qua design lijkt de OnePlus 6 op een combinatie van de iPhone X en de Samsung Galaxy S9. Je zou best of both worlds kunnen zeggen, maar dat lijkt ons een kwestie van smaak. Eén ding is zeker, het scherm is prachtig. Een 6,28 inch Optic AMOLED scherm minuscule randen, maakt de telefoon helemaal van nu. Opvallend is dat ze de inkeping van de iPhone X hebben overgenomen. Daarnaast zit er ook een koptelefoonaansluiting in, zoals we die gewend zijn én is de OnePlus 6 toch lichter dan de iPhone X.

De smartphone is daarnaast waterbestendig, maar toch raden ze je niet aan om er mee te gaan zwemmen. Wij ook niet overigens, want is helemaal niet bevorderend voor je schoolslag.

Camera OnePlus 6

De camera van OnePlus smartphones is altijd erg goed geweest en dat is ook nu weer het geval, als is er niet heel veel vernieuwd ten opzichte van de OnePlus 5. Door Optical Image Stabilization kan je altijd scherpe foto’s maken met een van de drie camera’s. Op de achterkant vind je een 16 én een 20mp camera voor meerdere zoommogelijkheden en op de voorkant een 16mp camera. Filmen kan met de achterste camera op 4k op 60 fps en zelfs op 480 fps, alleen is dat wel maar op 480p.

Aanschaffen

We zullen niet beweren dat je met de OnePlus 6 de beste smartphone op de markt in huis haalt, maar wel dat hij er erg dicht in de buurt komt en dat voor een veel lagere prijs. De prijs/kwaliteitverhouding is momenteel zeker wél gunstigst. De OnePlus 6 is beschikbaar in  Mirror Black, Midnight Black, Silk White (tijdelijk verkrijgbaar vanaf 4 juni).

Total
11
Share