OnePlus 5 JCC+ Limited Edition schudt de smartphone markt op!

Ik hoor je denken: OnePlus 5 JCC+ Limited Edition? Ehh, wat? Dat dacht ik dus ook. OnePlus is een relatief nieuwe speler in de Smartphonemarkt die in samenwerking met de modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac een limited edition telefoon op de markt heeft gebracht. Waarom deze combinatie? Ze houden er beide van om de boel eens lekker op te schudden! En dat is gelukt!

De telefoon schreeuwt Casteljac. Van het onmiskenbare handschrift op de achterkant van de telefoon tot de uitbundige kleuren die de volume en de mute buttons die de zijkant van de telefoon versieren. Natuurlijk is er ook gedacht aan een aantal custom wallpapers. Het uiterlijk is niet het enige waarmee OnePlus de markt wil opschudden:

OnePlus 5

Dat een telefoon in het topsegment met een prijs van €499,- (64 GB)/ €559,- (128 GB) de markt opschudt mag wel duidelijk zijn. Het snelle Oxygen OS (gebaseerd op Android) met de snelste processor van dit moment, 8gb RAM geheugen en een full hd AMOLED scherm doet hij niet onder voor de grote namen en vooral de camera laat dit toestel eruit springen.

Camera
Het absolute paradepaardje van de OnePlus 5 is de camera. Of eigenlijk, de dubbele camera! 2 camera’s aan de achterkant hebben namelijk nogal wat voordelen. De ene camera heeft een groothoeklens, de andere een telelens zodat je altijd de juiste compositie kan maken. En er een speciale portretmodus die zorgt voor prachtige bokeh bij portretten. Daarnaast maak je haarscherpe foto’s tot wel 20 megapixel, doordat de OnePlus 5 met deze dubbele camera extreem snel kan focussen.

Callection

De samenwerking tussen OnePlus en Castelbajac beviel schijnbaar zo goed dat er, naast de telefoon, een heuse collectie uit voort is gekomen. Zo kun je je look helemaal afmaken met caps, tassen en t-shirts.

Conclusie

Ondanks dat ik als iPhone gebruiker nog steeds moet wennen aan Android vind ik dit een erg fijn toestel. De vingerafdruk scanner is opvallend snel, de foto’s zijn een stuk beter dan mijn iPhone (6s) en ook de batterij gaat een stuk langer mee en laadt vooral sneller op. Met het feit dat de prijs ook een stuk aantrekkelijker is zou ik het wel weten.

Total
2
Share