Nooit meer naar de bios met HEOS

Als er een blockbuster uitkomt, dan begint het vaak te kriebelen. Je hoort er veel over, deze film moet je zo snel mogelijk zien! In de bios kun je ‘m zo snel mogelijk zien, plus je ervaart de film veel intenser dan thuis. Dat eerste zal nog wel even zo blijven, maar dat tweede puntje is toch onderhevig aan verandering. De technieken om jou thuis een bioscoopervaring te geven zijn steeds toegankelijker, bijvoorbeeld met de geluidssystemen van HEOS by Denon.

HEOS Homecinema

Al decennia lang adverteren hifi- en TV-producenten met het feit dat je met hun producten de bioscoopervaring in huis haalt – zelfs Blaupunkt met hun old school beeldbuizen in de 90’s -. Maar dit is voor het eerst dat het ook echt heel dicht in de buurt van een echte bioscoopervaring komt. Natuurlijk, je moet zelf een mooi scherm regelen, maar qua geluid zit je met de speakers van HEOS by Denon meteen goed. Het unieke er aan: alles werkt via WiFi en een app op je smartphone of tablet, dus geen gezeur met kabels! Het opzetten is een piece of cake.

De soundbar plaats je onder of vóór je televisie en de subwoofer op de grond. Je zet een van je favoriete films aan en je bent de komende 1,5 tot 3 uur weg van de wereld. Door de ‘dialoogverbeteraar’ heb je geen last meer van overdreven harde muziek en geluidseffecten in films, terwijl je de gesprekken niet kunt volgen. En toch voert de Virtual-Surroundsound je helemaal mee naar de wereld van de film.
Dit overkwam me: het onweerde in de film, maar het was niet te zien. Ik voelde het gebrul door m’n lichaam bonzen. Ik begon te twijfelen of het op TV was of buiten dus ben even het balkon op gelopen. Strakblauwe lucht. De subwoofer had me te pakken.

Heos by Manify3

Night mode

Heb je een avondje Netflix & Chill in gedachten, maar blijkt je vriendin het wat te letterlijk te nemen en dus op de helft van de film al te liggen slapen? Zij koos ‘m helaas uit, maar je wilt ‘m nu ook gewoon afkijken. Wees dan lief en laat haar ook lekker slapen. Via de HEOS app zet je de boxen op ‘night mode’, waardoor het geluid ingesteld staat dat ze er geen last van heeft en jij tóch de ultieme filmervaring hebt. Oók al is het er een van Bridget Jones.

Eenvoudige set-up in elke ruimte

Het hoeft geen illusie meer te zijn om gewoon makkelijk in élke ruimte van je huis toegang te hebben tot muziek. HEOS by Denon heeft voor elke formaat ruimte een aparte speaker ontworpen, die alleen met een voedingsstekker hoeft worden aangesloten. De rest gaat via WiFi. Je start de app op en je bepaald heel simpel welke muziek je in welke kamer wilt horen.

App

Met de HEOS app kun je muziek luisteren via je TV, Spotify, Deezer, SoundCloud, Tidal, Napster, TuneIn, NAS Drive of de muziek die op je device staat. Je kunt handig afspeellijsten maken vanuit verschillende platformen. Ideaal voor feestjes of een luie zondag. YouTube is helaas nog niet geïntegreerd, maar dat zit vast in een volgende update. Overigens kun je ook connecten via Bluetooth en dan is het natuurlijk wel mogelijk.

Je geeft de speakers die in verschillende kamers staan een naam en met sleepbewegingen kies je in welke kamer welke muziek moet worden afgespeeld. Handiger kan niet!

Heos by Manify4

Total
0
Share