Met Nest Hello weet je altijd wie er voor de deur staat

CREDITS: Jur Wiersema

Even serieus jongens, het is 2018 hè. Om eerlijk te zijn vinden we het erg lang duren: we lopen nog steeds met enorme sleutelbossen rond, je moet papieren bonnetjes bewaren voor de administratie en internetten buiten Europa is ontzettend kostbaar. En dat in een tijd waar je met je telefoon kan betalen, waar ze plannen om Mars te gaan bewonen en auto’s autonoom kunnen rijden.

Nóg zo eentje: de meeste huizen hebben een standaard bel. Tring, je kijkt evt. door een gaatje en je doet de deur open. Een slim systeem, daarom doen we het zo ook al jaren, maar het kan handiger. Met de Nest Hello heb je ineens een slimme videodeurbel die in contact staat met je telefoon. Oók als je niet thuis bent!

En ineens werd het leven een stuk gemakkelijker…

Nest Hello

Van Nest was al duidelijk dat het merk er alles aan doet om huizen slimmer te maken. Met de Nest Hello ben je daarmee weer een stapje verder, want je hoeft je plek niet meer af om te weten wie er voor je deur staat. En dat is natuurlijk handig om de volgende redenen:

.. je hebt geen zin om de deur open te doen

De buurvrouw staat voor de deur om voor de zoveelste keer een ei te lenen of zijn het Jehova’s getuigen? Je hoeft de bank niet af om het te checken en je kan er zelfs achter kruipen, zodat ze denken dat er niemand thuis is.

.. je bent niet thuis om de deur open te doen

Er staat iemand aan de deur, maar je bent niet thuis. Een postbezorger. De buurvrouw die een ei komt teruggeven. Misschien wel je Valentijn. Via de ingebouwde microfoon kun je met ze communiceren en vertellen wanneer je ze wél kan ontvangen.

Dit kan overigens ook via een vooraf opgenomen bericht.

.. er een bezoeker is met minder goede bedoelingen

In de vakantieperiodes liggen boeven op de loer. Hebben ze door dat je al even afwezig bent, dan zouden ze kunnen proberen hun slag te slaan. Via de camera (in combinatie met een Nest Aware abonnement) weet je precies wie er langs jouw huis is gelopen en eventueel heeft proberen in te breken (of zelfs heeft ingebroken). Al is die kans met de Nest Hello wel een stuk kleiner geworden, want het schrikt natuurlijk ook meteen af.

Nest Hello Specificaties

De camera op de slimme deurbel streamt 160 graden video’s in HD-kwaliteit naar de Nest App op je smartphone. Je kan er dag en nacht mee streamen, want de infraroodcamera werkt als een trein. Staat er iemand voor de deur? Dan kan je daar een melding van ontvangen. Zélfs als de persoon niet op de bel heeft gedrukt.

Als je een Nest Aware abonnement hebt dan herkent de camera zelfs wíe er voor de deur staat. Via andere Nest camera’s of de Hello slaat de app gezichten van bekenden op, die je een naam kan geven, zodat je de app niet eens hoeft te openen om te weten wie er voor de deur staat. Je kan zelfs de meldingen per persoon aanpassen.

Wil je niet zoveel meldingen ontvangen? Dan stel je een stilte tijd en/of laat je Nest detecteren dat je aanwezig bent en dus geen meldingen hoeft te ontvangen. Het apparaat werk namelijk ook als een gewone bel die afgaat, wanneer er op gedrukt wordt.

Hebben

De Nest Hello is een top product om je huis (of kantoor) in één klap een stuk slimmer te maken. Het product is heel goed zelfstandig te gebruiken, maar is ook een super aanvulling op de andere Nest producten, zoals de Indoor Cam.

Total
0
Share