Navion: het eerste holografische AR navigatiesysteem

Het bedrijf WayRay heeft het eerste navigatiesysteem met augmented reality ontwikkeld: de Navion. Hierdoor wordt autorijden omgetoverd tot een belevenis zoals een video game. Het slimme systeem reageert op jouw persoonlijke stem en unieke handgebaren. Vanaf nu wordt alles gewoon voor je neus afgebeeld: van routedetails tot potentiële ongelukken.

Navion

Navion’s True AR is een virtuele wereld rondom de auto die beweegt en veranderd voortdurend mee met de route. De Full-HD camera brengt de omgeving in kaart en plant voor jou de meest gunstige route in, automatisch. Het systeem herkent gevaarlijke situaties, bewegende objecten en onvoorspelbare acties. De Navion houdt daarnaast ook rekening met moeilijke manoeuvres en stelt op het moment zelf een andere handeling voor.

NavionVideo game

Natuurlijk is autorijden geen spelletje, dat beseffen de mensen achter de Navion maar al te goed. Het lijkt daarentegen wel op een game: dit komt door het direct weergegeven informatie op voorruit. Op die manier kan jij als bestuurder de focus op de weg blijven houden. Iets wat met je scherm naast je een stuk lastiger is.

Demonstratie

Nadat WayRay de hoogste eer heeft gekregen in de top 10 van automotieven start-ups, is het bedrijf naar CES 2018 gegaan om hun producten te demonstreren. Andere bedrijven zien het ook zitten: Alibaba heeft zo’n €18.000.000 geinvesteerd en eerder ging Samsung een samenwerking aan met de start-up.

NavionNavion

Navion

Total
0
Share