Dit is waarom jij voortaan voor een sta-bureau moet kiezen

De laatste jaren worden we van alle kanten aangespoord om meer te bewegen, met name de mensen die veel stilzitten tijdens hun werk. Logisch, want met een bevolking die steeds dikker en ongezonder wordt, rijzen de zorgkosten de pan uit. Maar is zitten echt zo slecht voor je? En wat kan je doen als je dagelijks toch voornamelijk zit? Wij hebben iets gevonden dat zoden aan de dijk zet.

Zitten is het nieuwe roken

Verschillende studies laten zien dat mensen die veel en lange periodes achter elkaar zitten, meer kans hebben op serieuze ziektes. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, een verhoogd cholesterol, een verhoogde kans op een beroerte en zelfs kanker. En dan hebben we het nog niet eens over de gevolgen die het kan hebben voor je houding en je spieren. Kortom; als je een beetje lief voor je lichaam bent, laat je die bureaustoel voortaan links liggen.

Maar hoe moet dat dan als je een kantoorbaan hebt en acht uur per dag, vijf dagen in de week, achter een bureau zit? Natuurlijk kan je af en toe even opstaan en een bakkie koffie halen, maar ook dan beweeg je eigenlijk te weinig. En dan hebben we je ritjes in de auto of het openbaar vervoer, de avonden op de bank voor de TV en de uurtjes aan de eettafel nog niet meegerekend. Tijd dus om wat aan je werkplek te doen!

movi5

Sta-werkplek

Er zijn ontzettend veel dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat jij zo gezond mogelijk je werkdag door komt. Ook als je de hele dag achter een computer zit. Eén van de oplossingen is een sta-bureau. Deze zijn absoluut niet nieuw, maar de laatste jaren is hun fan base wel enorm gestegen. Je hebt er dan ook vast wel eens één voorbij zien komen, misschien heb je het zelfs al wel een keer geprobeerd. Toegegeven, het is even wennen, maar als je alle voordelen van staand werken hebt gezien ben je gegarandeerd om. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het je ruggengraat versterkt en je houding, bloedcirculatie en ademhaling verbetert. Daarnaast verhoogt staan en bewegen je productiviteit. En daar zal je baas dan weer blij mee zijn 😉

MOVI Standing Desk

Oké, tijd om een nieuw bureau aan te schaffen dus. Maar welke neem je dan? Wij kwamen dit exemplaar van MOVI tegen en waren meteen enthousiast. De MOVI Standing Desk is een ontwerp van designer Daniel Angelini en is zowel praktisch als stijlvol. Een combinatie die je niet vaak tegenkomt.

Het fijne van dit bureau is dat je ‘m op je normale bureau plaatst, dus mocht je een hele dag staan too much vinden, dan kan je ook afwisselen. En dankzij de smart technology die in dit ding zit verwerkt, is dat in een handomdraai gedaan. De poten verstel je gemakkelijk met één druk op een knop én je bureau onthoudt vervolgens welke hoogte jij prettig vindt. Ideaal! Zo hoef je ‘m nooit meer handmatig aan te passen. Daarnaast bevat het bureau een USB-oplader, een timer die aangeeft wanneer het tijd wordt om in beweging te komen en speciale technologie die communiceert met een app.

Dit slicke bureautje is gemaakt van bamboe en verkrijgbaar met zowel witte als zwarte poten. Meer info vind je hier. En daar kan je ‘m ook meteen pre-orderen.

movi1

movi

movi3

movi2

Total
0
Share