Meze 99 Classics Gold Headphones

Ik denk dat ik zojuist de mooiste koptelefoon ooit gevonden heb. Hij gaat door het leven als ‘Meze 99 Classics Gold’ en is wat mij betreft absoluut goud waard. Van het moment dat je de verpakking ziet tot elke keer dat je ‘m op je hoofd zet, voel je je telkens weer een klein jongetje op Sinterklaasavond.

99c-wg-features-main1

Meze 99 Classics

Design

Laten we beginnen met de eerste indruk: de looks. Een luxe, maar minimal ontwerp, met prachtige details. Lederen oorschelpen en hoofdband, een matzwarte ‘behuizing’, gouden details én natuurlijk de oorkappen van walnoot hout. Qua design is deze koptelefoon een en al perfectie. Dat mag ook wel, want iedere Meze 99 Classics headphone kost 45 dagen om maken! Met de hand natuurlijk.

Sound

Dan zet je ‘m op je hoofd. Hij valt comfortabel over je oren en ook na uren luisteren ben je ‘m niet zat. Dat komt misschien ook door het kraakheldere geluid. Het is dan ook echt een koptelefoon voor de echte muziekliefhebber. Vooral bij klassieke muziekstukken komt de Meze 99 goed tot z’n recht. Dat past ook wel bij het ontwerp en de sfeer.

Maar ook muziek met een diepe bass kan hij goed hebben. Van mij had daar nét wat meer nadruk op mogen liggen en wat minder op de hoge tonen, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak én de instellingen van je muziekbron.

De Meze 99 Classics is een echte koptelefoon voor thuis. Hij is niet opvouwbaar en aan beide oorschelpen zit een draadje, waardoor het niet per se een ideale reishoofdtelefoon is. Maar dat wil je ook helemaal niet. Als je muziek luistert op dit prachtige apparaat, dan wil je er de tijd voor nemen.
Verder is hij ook ideaal voor op kantoor. Hij sluit je net genoeg af voor volledige concentratie, maar houd je wel aanwezig. Doordat er geen actieve noise-cancelling, maar passieve noise isolation op zit. Daarnaast kun je er ook mee bellen, door het bijgeleverde microfoontje.

Kortom, wat ons betreft het ideale cadeau voor de feestdagen!

Meze 99 Classics Gold - Manify 99c-wg-classics-lifestyle499-classics-accessories

Total
0
Share