Sony komt ein-de-lijk met meer Playstation 5’s op de proppen

5 november, 2020. De dag waarop Sony ons verblijdde met de komst van de langverwachte PlayStation 5. Elke gamer stond in de rij om er eentje te bemachtigen, maar velen gingen met sippe gezichten weer huiswaarts.

PS5 nergens te verkrijgen tijdens pandemie

De PS5 leek namelijk nergens, maar dan ook nergens daadwerkelijk verkrijgbaar. Alle MediaMarkten en Coolblues in Nederland waren binnen no-time helemaal overlopen en alle Playstations waren er rap vandoor. Sony kon – mede door de pandemie – de vraag voor alle consoles niet meer bijhouden, en is ondertussen nog steeds niet helemaal hersteld van de pandemie. Het gevolg? Veel gamers die niet meer langer konden wachten begonnen op de tweedehands markten er keiharde knaken tegen aan te gooien, om hoe dan ook alsnog een nieuwe Playstation te bemachtigen.

Sony, Sony komt ein-de-lijk met <strong>meer Playstation 5&#8217;s op de proppen</strong>
Foto: Charles Sims | Unsplash

Sony komt eindelijk met de oplossing

Gelukkig lijkt er nu dus eindelijk een oplossing klaar te liggen. Sony heeft namelijk aangekondigd dat ze in de aankomende weken de PS5-voorraad flink zullen aanvullen. “Bedankt voor jullie geduld terwijl we antwoorden zochten op de ongekende vraag naar de PS5-console“, zo gaf Vice President Isabelle Tomatis aan. “Als je een PS5-console wilt kopen, kan je er nu veel gemakkelijker eentje vinden bij retailers wereldwijd.” Hé, hé. Het werd eens tijd. Hierbij werd direct aangegeven dat mensen in de VS, Groot-Brittanië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België en Luxemburg hun PS5-console rechtstreeks bij PlayStation zelf kunnen kopen.

Meer goed nieuws vanuit Sony

Het goede nieuws gaat gepaard met ander goed nieuws: Sony heeft namelijk bekendgemaakt dat het de ervaring van de PS5 gaat optimaliseren met nieuwe accessoires zoals de DualSense Edge controller, nieuwe generatie VR-games met onder andere de Playstation VR2, een nest-generation headset en last but not least meer dan 30 games in de launch window waar je bijvoorbeeld Horizon Call of the Mountain, Resident Evil Village en Gran Turismo 7 kan vinden. Kicken. Dit alles komt op 22 februari alweer online.

Sony, Sony komt ein-de-lijk met <strong>meer Playstation 5&#8217;s op de proppen</strong>
Foto: Ben Iwara | Unsplash