DJI lanceert nieuwe 4k-mini drone: Mavic Air

The Mavic Air

Het Chinese DJI heeft zojuist een nieuwe Mavic drone gelanceerd. De Mavic Air wordt opvouwbaar waardoor je hem bijna in je broekzak kwijt kunt. Daarnaast kan de camera gewoon 4k-beelden schieten, zoals we van de Mavic Pro gewend zijn. Dankzij de vier inklapbare poten en een drieassige gimbal gaat die compactheid niet ten koste van kwaliteit. De camerasensor is een 1/2,3″-exemplaar en vergelijkbaar met een 24mm f/2.8-lens op een fullframecamera. De drone kan foto’s in 12-megapixel resolutie maken, waarbij HDR-algoritmes ervoor zorgen dat er ook nog details te zien zijn in onderbelichte locaties. Oftewel hij schiet ontzettend strakke plaatjes en beelden!

De opties zijn groot

De Mavic Air mag dan klein zijn en zelfs maar 430 gram wegen hij is equiped met flink wat opties. Naast een high quality camera en zelfs een full-hd slowmotion optie is er meer. Een optie is bijvoorbeeld de panoramamodus. Met een druk op de knop maakt de drone 25 foto’s die worden samengevoegd tot een 32-megapixel-panoramafoto. Dat kost het apparaatje wel een minuut hard werken, maar dan heb je ook wat. Je hebt daar zelfs de optie bij om te kiezen voor horizontale, verticale of 180-graden-afbeeldingen.

En het zou geen moderne drone zijn zonder een soort van autonome functie. Dus is de drone in staat om vooraf ingevoerde vliegroutes af te leggen, waarbij je de focus kunt leggen op een object of persoon. De drone maakt daarnaast gebruik van zeven camera’s en infraroodsensoren, hierdoor kan de Mavic Air een 3d-kaart van de omgeving maken zodat hij veiliger door de lucht kan manoeuvreren. Dus alles binnen 20 meter wordt door het apparaat herkend en omzeild.

Hiermee valt de Mavic Air qua specs tussen de Spark en de Mavic Pro.

De prijs

De nieuwe Mavic Air kan maximaal 21 minuten in de lucht blijven. Dat in combinatie met een 8GB opslag aan boord zorgt voor een aardig prijskaartje. Je bent dan al snel €849 euro voor alleen de drone kwijt. Betaal je €1049 euro dan krijg je drie accu’s, afstandbediening, reistas, twee paar propellerbeschermers, zes paar propellers, een accu om de adapter van stroom te voorzien en een laadstation. Maar dan kun je wel toffe video’s maken zoals deze:

Total
89
Share