Onder de hamer: de vintage prive jet van Elvis Presley

Back in the days was Elvis Presley the man. En nu eigenlijk nog steeds. Met meer dan 600 miljoen verkochte platen, 3 Grammy’s en verschillende filmrollen is hij uitgegroeid tot misschien wel het meest iconische figuur van de 20e eeuw. Hoewel The King inmiddels al bijna 40 jaar dood is, blijft hij nog steeds één van de grootste binnen de rock-‘n-roll wereld. Niet gek dus dat deze private jet vorige week voor een aardig bedrag onder de hamer ging.

Lockheed Jetstar

Net als de rich and famous van deze tijd, had Elvis zijn eigen vliegtuig. Niet één, maar meerdere zelfs. Deze rode Lockheed Jetstar uit 1962 behoorde tot zijn collectie private jets. Elvis kocht het ding samen met zijn vader en ontwierp het interieur van het vliegtuig zelf. Het goudkleurige houtwerk, rode tapijt en de rode bekleding zijn allemaal het werk van The King himself. Na zijn dood belande het toestel op een voormalig vliegveld in de Amerikaanse staat New Mexico, waar ‘ie inmiddels al 35 jaar stond weg te roesten. De eigenaar besloot dat het tijd werd om het vliegtuig te verkopen.

Hoogste bieder

Er werd veel gespeculeerd over het bedrag dat deze Lockheed Jetstar ging opleveren. Er werd geschat dat dit iets tussen de 2 en 3,5 miljoen dollar zou zijn, maar het uiteindelijke bedrag was aanzienlijk lager. Voor ‘slechts’ 430.000 dollar ging de private jet onder de hamer. Wij gokken dat dit iets met de staat van het vliegtuig te maken heeft. Het ding mist namelijk de motoren en ook de cockpit is er niet al te best aan toe. Een opknapbeurt zou dus geen overbodige luxe zijn, al schatten we de kans dat het vliegtuig ooit nog de lucht in gaat klein. Maar dat hoeft ook niet, want dit is one hell of a collectors item.

lockheed-jetstar-elvis5

lockheed-jetstar-elvis3

lockheed-jetstar-elvis4

Total
1
Share