Met dit surfboard vlieg je over het water en heb je geen golven nodig!

Lift Hydrofoil Surfboards

Surfen is leuk, surfen is fijn. Maar er is één ding essentieel: golven. En in Zwolle vind je die bijvoorbeeld al niet. Vooral als je niet in Portugal, Hawaii of op Bali woont, zul je niet dagelijks je bed uit kunnen springen en op je golfplank kunnen springen. Althans, op eentje die in ‘surfbaar’ water ligt. Tot nu! Want de mannen van Lift komen met een surfboard waar geen golven voor nodig zijn! Een windsurfboardboard? Nee man, een elektrisch surfboard! In hoeverre je het nog speelgoed kunt noemen weet ik niet, maar het is wel fucking awesome!

“Lift is a hydrofoil brand. We build flying toys.”  – Nick Leason, Co-founder / Head Engineer

Efoil the flying toy

Je moet een innovatieve surfdude zijn om een vliegende plank op het water te bedenken. Maar Nick Leason had een idee en maakte het werkelijkheid. Dat idee komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De beste man is er al even mee bezig om een uniek board te ontwerpen. Het surfboard werkt simpelweg dankzij een elektrische motor die energie krijgt van een lithium batterij. Geen watervervuiling in ruil voor waterpret dus.

Onder het board zijn ‘draagvleugels’ geplaatst die zorgen dat je gaat zweven over het water. Daar krijg je dan nog een  afstandsbediening bij waarmee je de snelheid bepaald. Geen gezeik met koorden, want hij is volledig draadloos en je houdt ‘m gewoon in je hand.

LiftHet prijskaartje

Lift biedt je eindeloze fun op het water en heel veel jaloerse blikken. En reken er maar op dat mensen overeind springen als je met de surfplank 40 km/h over het water vliegt. Je bent dan wel snel door de accu heen volgens het bedrijf. Ga je echter ‘maar’ 24 kilometer per uur dan kun je een uur lang genieten op het water.

Die waterpret heeft wel een prijskaartje: 12.000 dollar. Wil je de batterij vervangen zodat je langer dan een uur kunt zweven? Dan kun je daar nog eens 3.000 dollar bij op tellen. En sinds de normale batterij tweeënhalf uur moet opladen is dat misschien wel de moeite waard. De eFoil is nu te bestellen in twee formaten en vier kleuren.

Lift