Summer speakers: Libratone ZIPP

Een ding is een bekend feit over draagbare wireless speakers; en dat is dat je moet inleveren op geluidkwaliteit. Ze zijn vaak kleiner en handzamer dan speakers dan de speakers die in je huis blijven staan en daarnaast moeten ze tegen een stootje kunnen. Dit is dat extra vervelend is omdat draagbare speakers vaak in de buitenlucht gebruikt worden en daarom geen gebruik kunnen maken van de weerkaatsing van muren om het geluid te versterken. Er wordt dus heel wat verwacht van zo’n klein ding.

Libratone ZIPP

De ZIPP van Libratone is voor een draagbare speaker wat aan de grote kant, maar heeft daardoor heel wat meer vermogen dan de meeste concurrenten. Als je muziek wilt afspelen voor grotere groepen is dit dus écht een pré! Daarnaast bezit deze wireless speaker ook nét wat meer technische snufjes, waardoor je echt kan spreken over een high-end product.

Looks

De Zipp heeft een zeer opvallend en speels ontwerp. Het eerste wat opvalt is de rits, iets wat je normaal niet verwacht op een speaker. Deze is er zodat je volgens de site van Libratone in enkele seconden de cover kunt veranderen. Wij waren er heel wat langer mee bezig, maar dat is niet erg want de cover die er op zat – Nordic Black – is by far de mooiste.

Verder zit er een handige en solide lederen label aan om de box aan rond te dragen. Al met al een nice design, maar vooral op performance springt deze speaker uit!

Sound

Het geluid is verbazingwekkend goed voor een draagbare speaker! Door de het 360° geluid met een diepe bass, beleef je de ervaring die je van een wireless speaker wilt krijgen, maar die lang niet alle producten geven. De box heeft genoeg power om zelfs in de buitenlucht een groep mensen te voorzien van fijne tunes.

Via de bijgeleverde app kun je meerdere speakers aan elkaar koppelen én de settings aanpassen op soort locatie waar je je bevindt. Dit alles voor de optimale muziekbeleving, 10 uur lang voordat je ‘m weer moet opladen. Wij hebben hem getest, en geloof ons: het klinkt écht lekker!

Ook als je ‘m hard zet, want met maar liefst 100 Watt wijst hij menig (draagbare) speaker de deur!

Usability

Omdat we hier met een high-end speaker te maken hebben, mag je ook wat functies verwachten. Denk aan Spotify Connect (dikke pluspunten), Bluetooth én WiFi ondersteuning, Airplay en Multi-Room setup. Daarnaast kun je via de app 5 favoriete internet radio stations instellen, waartussen je via de speaker heel simpel kunt switchen.

Ook kun je via een mini-jack of USB een apparaat koppelen.

De bediening is vooruitstrevend, maar niet altijd even handig. Het minimalistische design van de speaker zorgt ervoor dat veel instellingen bedient moeten worden met zo min mogelijk knopjes. Dit heeft bijvoorbeeld als nadeel dat je het volume niet kan bedienen als je ook van zender aan het wisselen bent, dan moet je even wachten. Het is dus even wennen voordat je alles begrijpt. Maar als je het dan door hebt is het prima te doen! Plus: met de app wijst het helemaal zichzelf. En je hebt natuurlijk Spotify Connect, dus als je via Spotify luistert hoef je alleen maar in die app alle bediening te doen.

[ezcol_1half]PLUSPUNTEN

– Bijzonder design
– Goed geluid (360° Fullroom sound)
– 100 Watt!
– Mooie diepe bass
– Bluetooth én WiFi (2,4 & 5 Ghz)
– Spotify Connect, Airplay

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]MINPUNTEN

– Vrij log
– Bediening niet heel handig[/ezcol_1half_end]

De Libratone Zipp is verkrijgbaar vanaf €249,-

Total
0
Share