Deze Lexus Sport Yacht is een boot om van te dromen!

Lexus is back! Kort nadat Lexus zijn nieuwe luxury limousine – de Lexus LS – onthuld heeft, presenteert het opnieuw een topmodel, maar dit keer een voor op het water. Maak kennis met de Lexus Sport Yacht, een premium high-class speedboot voor acht personen.
Lexus Sport Yacht

Toyoda

De boot is ontworpen door Akio Toyoda. Met zo’n achternaam past hij perfect bij het moederbedrijf van Lexus. Meneer Toyoda werd geïnspireerd door de kracht van raceboten en hun wendbaarheid en stabiliteit. Zo creëerde hij een high class speedboot die het evenbeeld is van de Lexus lifestyle. Ziedaar, het Lexus Sport Yacht. Akio Toyoda onthulde het 12,7 meter lange speedboot-concept eigenhandig op Di Lido Island, Miami Beach, Florida. Een locatie die volledig past bij de boot.

Lexus Sport Yacht 2

Lexus Sport Yacht

Een groot deel van de Lexus bestaat uit Carbon Fibre Reinforced Plastic, die met de hand bewerkt is. Deze koolstofvezel is niet volledig nieuw bij Lexus, deze hebben ze namelijk al eerder gebruikt in de supersportauto LFA. De stof wordt namelijk gebruikt in zowel raceauto’s, kleine zeilboten, als in vliegtuigen en topracefietsen. De unieke constructie zorgt ervoor dat de Lexus Sport Yacht bijna 1000 kilogram lichter is dan vergelijkbare bootjes.

Naast dat de Sport Yacht van lichte aard is, is de speedboot ook haast net zo snel als de Lexus op het land. De Sport Yacht wordt namelijk aangedreven door twee exemplaren van een 5,0-liter V8-benzinemotor, vergelijkbaar met de modellen RC F en LC 500. Met een vermogen van 477 paarden is dit de krachtigste V8 die Lexus ooit heeft gemaakt. Bij elkaar leveren de 16 cilinders een vermogen van een goede 897 PK. Dit geeft de Lexus Sport Yacht een aardige 43 knopen, wat bijna 80 kilometer per uur betekend.

Lexus Sport Yacht 3

Inferieur interieur

Een beetje stijlvol persoon doet het natuurlijk niet om de snelheid. Het oog wil natuurlijk ook wat en dan ben je bij Lexus aan het goede adres. Zo worden passagiers verwelkomd door zacht leren bekleding en stijlvolle houten- en glazen accenten. De zachte sofa nodigt zes van je vrienden uit om lekker te chillen. Dankzij de multifunctionele tafel en airconditioning wil je blijven varen tot het eind van de wereld. Reken daar de 4G-wifi en geïntegreerde audio-en video-entertainmentsysteem bij en je vergeet bijna dat er ook auto’s bestaan.

Lexus Sport Yacht 6

Lexus Sport Yacht 5

 

Total
0
Share