LEGO strikes again: bouw je eigen Land Rover Defender

CREDITS: LEGO

Een Defender op de kop tikken is een levensdoel an sich. Het is misschien wel de meest mannelijke auto die er is. De kans dat jij er eentje kan kopen is nu in één keer met 200% toegenomen. LEGO heeft namelijk in samenwerking met Land Rover een kleinschalig model uitgebracht. Het enige verschil is eigenlijk de hoogte. Deze Defender is 22 cm hoog en daarmee is deze uitvoering zo’n 175 cm lager dan de auto die je ziet bij de dealer.

LEGO Land Rover Defender

De mini Defender heeft angstaanjagend veel details. Zo heeft de auto een carrosserie met Land Rover emblemen, de originele velgen en speciale banden met extra grip. Je ziet terug dat de auto volledig in samenwerking is gemaakt met het merk zelf. Deze Defender ziet er zo tof uit dat je ‘m gewoon een plekje wil geven in je interieur.

LEGO Land Rover Defender, LEGO strikes again: bouw je eigen Land Rover Defender
Foto: LEGO

Natuurlijk groen

Als je denkt aan Defender dan denk je aan groen. De auto en die kleur gaan hand in hand samen. Vandaar dat we blij zijn dat LEGO ook voor die kleur is gegaan. Een Defender in het blauw zou toch een andere emotie teweegbrengen. Deze wagen van 2573 stenen heeft het kleurenpalet olijfgroen-grijs-zwart. Een betere keuze hadden ze niet kunnen maken.

Extreem gedetailleerd

Dit replicamodel is voorzien van een 6-cilindermotor met bewegende zuigers onder de motorkap en heeft een werkende vierwielaandrijving met 3 differentiëlen. LEGO en Land Rover hebben ook veel aandacht besteed aan de binnenkant. Zo heeft de auto een gedetailleerd dashboard, een werkend stuur en zitplaatsen die naar voren kunnen worden geklapt.

LEGO Land Rover Defender
Foto: LEGO

Speeltje voor de liefhebbers

We zien een 22 cm hoge Defender als een perfect speeltje voor de Land Rover liefhebbers. Het is een klassieke modelauto met enorm veel details en je hoeft ‘m niet te verstoppen voor je vriendin. Zij gaat deze versie ook tof vinden, daar zijn we van overtuigd.

Dat LEGO ook voor de volwassen man geschikt is hebben we al bewezen in dit artikel.

LEGO Land Rover Defender, LEGO strikes again: bouw je eigen Land Rover Defender
Foto: LEGO
LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…