Een Sportage roadtrip naar de EK halve finale in Lyon

Nederland was misschien niet bij het EK in Frankrijk, maar wellicht heb je wel een wedstrijdje gekeken. Zag je daar ook de nieuwe Sportage op de reclameborden? Ik vind de nieuwe Sportage vele malen mooier dan zijn voorganger. En toen Kia me benaderde om hem proef te rijden stond ik vooraan. Dat had je wellicht niet verwacht van ons, maar toch is het zo. En wel hierom…

Road trip

Ik kreeg de sleutel van de nieuwe Kia Sportage GT-Line, maar daarnaast nog iets heel moois. EK-kaarten voor de halve finale in Lyon. Je weet wel; de halve finale waarin helaas Wales verloor van inmiddels regerend Europees kampioen Portugal. Maar voordat je bij de halve finale staat, moet je eerst nog even 800km wegtrappen. Dat klinkt als een road trip! Een uitstekend moment om de Sportage aan de tand te voelen. Je komt er dan ook achter hoeveel vliegjes je aanrijdt.

Péage

Wie de wegen in Frankrijk kent, en met name de Route du Soleil, weet dat je lekker mag betalen. Allereerst in tol en vervolgens zijn de brandstofprijzen daar ook belachelijk hoog. De beste oplossing was om even te tanken in Luxemburg. We blijven toch Nederlanders. Net toen we de auto hadden gestart kwamen we enkele liftsters tegen. Niet per se de meest aantrekkelijke dames, maar we hadden nog nooit lifters meegenomen en dachten dat het wel gezellig was. Dus toen de twee Antwerpse dames achterin zaten reden we naar Nancy. Het punt waar de liftsters eruit moesten. Achteraf bleek dat de dames ook nog vrij saai waren, dus waren we blij dat ze niet helemaal naar Lyon hoefden.

Ruime Aziaat

In tegenstelling tot de meeste Aziatische auto’s, is de Kia Sportage erg ruim. Zelfs achterin. En daarnaast heb je zeeën aan bergruimte in de kofferbak. Een ideale auto voor een road trip dus. Groot voordeel is ook dat je lekker zit en het panoramadak doet het het voor mij altijd goed. Ook de standaard speakers laten niets te wensen over.

Pittige Koreaan

De Kia Sportage GT-Line heeft een 1.6L benzine met een turbo. Goed voor ongeveer 180pk. De Sportage komt goed van zijn plek, al mag de motor van mij nog wel een tikkie groter zijn. Net even iets meer pit. Wat overigens ideaal is tijdens een lange rit, is het rijbaanassistentie. De Sportage vindt de lijnen heel snel en zorgt ervoor dat je kaarsrecht tussen de twee banen in rijdt. Iets waar vele andere merken nog wat van kunnen leren. Helaas had onze Kia geen adaptive cruise control, want dat zou het allemaal nog een stuk makkelijk maken.

This one’s for you

Ondanks dat Wales verloor in Lyon was de stemming fantastisch. En zoals de titelsong van het EK al zegt; deze is voor jou. Wellicht is de Kia Sportage wel iets voor jou. Persoonlijk kan ik erg goed snappen waarom. Er is zelfs al een Sportage voor €26k. Dat is veel auto voor dat geld. Oja; dit is de EK beker trouwens. Heeft toch nog een Nederlander hem aangeraakt. Zelfs vóór Christiano Ronaldo.

Total
0
Share