Skip de snelweg, pak de Jetson One

De meeste voertuigen die je ooit hebt gezien in een scifi-film hebt gezien, zijn of worden ooit in de toekomst ontwikkeld. Nu is zo’n moment daar. De Jetson ONE is een drone waar je in kunt zitten en je vliegt over files van A naar B. Het tofste is dat de drone al in 2022 geleverd gaat worden aan de eerste eigenaren.

De toekomst is hier met de Jetson ONE

Het Zweedse bedrijf Jetson werd in 2017 opgericht door Peter Ternström en Tomasz Patan. De missie is om de manier waarop we reizen te veranderen. Zij kiezen ervoor om het te zoeken in de lucht waar de auto nu onze dagelijkse reizen domineert. In de ogen van Jetson is iedereen een piloot, die een eigen vliegmachine kan bezitten en besturen. Het doel is niet om het fileprobleem op te lossen, maar om vooral plezier te hebben in de Jetson ONE.

Veiligheid op nummer 1

Rij je op de snelweg en is komt er ineens een dikke rook door de airco naar binnen, dan is het verstandig de vluchtstrook op te zoeken. In de lucht is dat natuurlijk even anders. De Jetson ONE is voorzien van allerlei veiligheidssnufjes die ervoor zorgen dat je gewoon met trillende handjes en knikkende knieën kunt uitstappen. De cockpit is voorzien van een veiligheidsframe wat is geïnspireerd op de monocoque uit de racerij, die al heel wat levens heeft gered.

Jetson ONE MANIFY
Foto: Jetson

De personal drone beschikt over een slimme boordcomputer die ook kan vliegen wanneer één van de motoren de geest geeft. Daarbij detecteert de drone obstakels en kan hij zelf in handsfree hover mode schakelen wanneer je in slaapt valt. Al denken we niet dat dat snel zal gebeuren. Mocht echt de pleuris uitbreken dan heeft de Jetson ONE een parachute om je veilig op de grond te zetten.

Specs van de Jetson ONE

Voor net geen 82 duizend euro ben je trotse eigenaar van een Jetson ONE. Je moet wel snel zijn want er er nog drie beschikbaar. De personal drone beschikt over acht motoren die je tot een snelheid van 102 kilometer per uur door de lucht kunnen stuwen. Deze bestuur je door middel van een joystick en een gashendel. Na twintig minuten plezier zul je een uurtje naar de lader moeten, zolang doet hij er over om op te laden. Kun je ondertussen verder lezen in MANIFY #2.

Jetson ONE MANIFY
Foto: Jetson