De ultimate Jeep: Jeep Wrangler Unlimited X

Als kinderen in de speelgoedwinkel waren we met de Jeep Renegade. En toen ons werd verteld dat de Wrangler ons verder zou brengen dan de Renegade, waren we door het dolle heen. De vieze Renegade maakte plaats voor een Wrangler Unlimited X. Knalgeel, alsof de Wrangler nog niet genoeg opvalt. Maar eerlijk is eerlijk, hij kan het goed hebben.

Eerst kijken, dan doorlezen?

Wrangler

Het moment dat je de Wrangler in stapt, ben je de koning van de weg. Al merk je meteen dat het een auto is voor offroad. Natuurlijk ontbreekt er niets aan luxe. Lederen stoelen, stoelverwarming, etc. Maar geen parkeersensoren en andere foefjes. Eigenlijk is dat ook een beetje voor luie mensen. En in een Wrangler heb je geen tijd om lui te zijn. Daarmee moet je namelijk altijd het avontuur opzoeken.

Unlimited X

Dat Unlimited X is natuurlijk een hele naam. En zodra je de Wrangler start, merk je dat je een hele machine rijdt. Hij stuurt zoals een Jeep hoort te sturen. En uiteraard moet je zelf de Jeep in hoge of lage gearing zetten. Je voelt het wel aankomen, de Wrangler konden wij natuurlijk niet geel laten.

Werken

In de Wrangler wil je werken, maar dat wil de Wrangler ook graag voor jou. De 2.8 liter dieselmotor perst 360Nm koppel uit 200PK. Dus, Wrangler in lage gearing en de modder in. Probeer me maar eens vast te rijden hoor je de Wrangler zeggen. En wij maar denken dat dat niet zou lukken. Helaas waren ook wij iets te overmoedig geworden. Verder is deze machine wel echt tot veel toe in staat. Je zit continu te zoeken naar plekken waar je offroad kan gaan, of stiekem even een dijkje op of af kan rijden.

Opvallend

Opvallend is een term die goed past bij deze Wrangler. Als je met deze Wrangler langs rijdt, bestaat het niet dat niemand je nakijkt. Mocht iemand dat toch niet doen, zet je de muziek gewoon iets harder. Want met de Alpine geluidsset, met mega dikke subwoofer, zorgt voor zoveel watt, dat iedereen jouw favoriete nummertje hoort. Daarnaast is het opvallend dat deze ruige auto, toch zo luxe is en voldoet aan alle veiligheidseisen.

Nederlandse prijs

Geef maar toe, iedereen is fan van deze auto. De echte oermens komt even naar boven. Helaas is de versie waar wij in reden, toch niet echt gemaakt om in Nederland aan te slaan. De Wrangler Unlimited X kost op Nederlands kenteken een ruime €95k. De Wrangler Unlimited is verkrijgbaar vanaf €58k. Mocht je ‘m kopen, probeer hem dan wat schoner te houden dan dat wij deden.

Drone-footages gefilmd met DJI Phantom 3 Advanced.

Total
1
Share