Je eigen IPA brouwen met Brewdog

Als er iets hip is, dan zijn het wel IPA’s. Binnen no-time zijn ze overal, iedereen kent ze en elk merk maakt ze. Niet gek, want ze zijn ontzettend lekker!

India Pale Ale

Maar het is niet zo dat IPA’s pas kort geleden zijn ‘uitgevonden’. Het verhaal achter deze biertjes gaat helemaal terug tot de 17e eeuw. In deze tijd had Groot Brittanië vele koloniën, waaronder India. Met de schepen die ze toen hadden was je niet binnen een paar weken op en neer. Een enkeltje India (vanuit Engeland) duurde zo’n vijf maanden. Te lang om het gewone bier goed te houden. Daar moest iets op verzonnen worden, dus gooide ze meer hop in het bier en verhoogde ze het alcoholgehalte. Hierdoor verlengde ze de houdbaarheid. Ik weet niet of ze dat toen ook al dachten, maar hierdoor verbeterden ze ook de smaak! Tot op de dag van vandaag zijn we de schippers dankbaar.

Beer Making Kit BrewdogBrewdog

Veel brouwerijen hebben een verhaal die eeuwen terug in de tijd gaan. Waar monniken en kloosters bij komen kijken. Gaaf, maar stoffig. Het verhaal van het Amerikaanse bedrijf Brewdog is ook leuk. Twee gasten (en een hond) hadden een passie voor biertjes met een volle smaak, dus besloten ze zelf te gaan brouwen in hun kleine keukentje. Ze bottelden zelf de flesjes met de hand, plakte er een hip logo op en verkochten het vanuit busjes op straat.

Zelf IPA Brouwen

Nu verkopen ze een Beer Making Kit om zelf hun geliefde Punk IPA na te brouwen. Waarom ze dit doen? Ze willen dat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn eigen bier te brouwen. Met dit setje kun je vier liter heerlijke India Pale Ale brouwen. En natuurlijk kun je ook aanvulpakketen kopen.

Total
0
Share