Hydrogen One: een professionele filmcamera in zakformaat

De Hydrogen One moet de eerste smartphone worden waarbij je zonder bril holografische beelden kunt zien. De smartphone komt uit een verrassende hoek. Het is niet Google of Samsung, zelfs niet Apple die hiermee aan komt zetten. Het bedrijf RED wordt de eerste die dit mogelijk maakt.

Hydrogen One

RED maakt camera’s waarmee blockbuster films zoals Guardians of the Galaxy 2 gemaakt wordenAls voorlopers in cameratechniek brengen ze nu de Hydrogen One uit. Een telefoon die volgens RED in staat is hologrammen te tonen zonder dat je een bril op hoeft. Er is nog weinig bekend over de specificaties van het toestel. We verwachten wel dat het de laatste en meest krachtige processor bevat met genoeg RAM. Samen met een 5.7 inch scherm en waarschijnlijk de beste smartphone camera die beschikbaar is.

hydrogen one grootteUpgraden en uitbreiden

RED belooft dat na de lancering 3D beelden gefilmd kunnen worden. De telefoon is ook te ‘upgraden’ met modules. Dat zijn uitbreidingen die op de telefoon gemonteerd worden. Denk aan een betere cameralens of bijvoorbeeld een sterkere speaker. Een groter geheugen is ook mogelijk, wat nodig is aangezien je in 8K kunt filmen! Deze informatie bevestigt vooral dat het een telefoon is voor mensen die on the go willen filmen. Dankzij deze modules ben je makkelijk in staat te switchen tussen functies. Wil je een beter shot, of juist even extra geluid dan is het een kwestie van modules plaatsen.

hydrogen-camera-moduleEerste Hands On

Marques Brownlee heeft de eerste hands on gehad met drie prototypes. Daarin is te zien dat het een telefoon voor cameramannen gaat worden met extra grip op de zijkant. Het materiaal bestaat uit een deel aluminium of titanium en wordt versterkt met kevlar. Er ‘moet’ gefilmd worden met deze smartphone. De smartphone zou in begin 2018 gelanceerd moeten worden, dan kunnen we kijken of de nieuwe camera beter is dan die van de ‘traditionele smartphones’. Het aluminium model kost $1.200 en het titanium model $1.600. Je kunt de telefoon hier alvast pre-orderen.

Total
23
Share