HP Envy 14: een digitaal atelier op je schoot

Creatieve mensen hebben ook hun weg gevonden in de digitale wereld. Een kunstenaar zit tegenwoordig niet meer vastgeplakt aan zijn schildersezel, maar kan ook meesterwerken met Photoshop. En een architect kan zijn werk op de tekentafel combineren met digitale 3D-tekeningen.

Het allerbelangrijkste voor deze meesters? Een laptop die hen begrijpt, in vorm van de HP Envy 14. De inklapbare krachtpatser is een ‘schootatelier’ voor mensen met een visie. En je kan ‘m overal mee naartoe nemen.

HP Envy 14: alles voor je creativiteit

Oké, een heftig statement: een digitaal atelier op je schoot. Maar toch, we durven hem met onze digitale pen op te schrijven. Daar is de combi van de 11e generatie Intel Core-processor én het prachtige beeld in 16:10 aspectratio verantwoordelijk voor. Daardoor werkt de 14-inch laptop razendsnel, plus: je ideeën komen tot leven in de verbluffende kleuren die je in je hoofd had. Je hebt namelijk in alle creatieve programma’s 100% sRGB-kleurbereik.

HP Envy 14, HP Envy 14: een digitaal atelier op je schoot

Lange dagen (of nachten)

Creatieve mensen werken vaak ook ’s nachts lekker. Dat zit er nu eenmaal in. En met de Envy 14 kan je hele nachten doorhalen. De accu gaat maar liefst 12 uur en 30 minuten mee. Toch leeg? Dan kun je de laptop binnen een halfuur weer tot 50% opladen. Dat zijn cijfers waar je blij van wordt.

We moeten het natuurlijk ook even hebben over de olifant in de kamer: privacy. Dat is één van de belangrijkste aspecten anno 21. HP werkt daar als geen ander aan. De Envy 14 heeft een geïntegreerd schuifje in de webcam, waardoor je niet meer te hacken bent. Daarnaast houd je jouw gesprekken privé met de speciale mute-knop op de microfoon. Perfect, dat is wat we willen lezen.

HP Envy 14, HP Envy 14: een digitaal atelier op je schoot

Specs

Specs zijn altijd fijn om op een rijtje te hebben. Dus, voor de liefhebbers van harde cijfers, hebben we hier de belangrijkste genoteerd:

  • Windows 10 Home 64
  • Intel® Core™ i5-1135G7 processor (4 cores)
  • 35,6 cm (14″) WUXGA, IPS scherm
  • 8 GB RAM – 512 GB PCIe® NVMe™ SSD
  • 16:10 aspect ratio

Goed, nu de prijs nog en dan zijn we er. Voor €899,- is deze creativiteitsbooster van jou. Zeg ’t maar, iets voor jou?