Hoe kijken we televisie over 10 jaar?

Tot aan vijf jaar geleden waren 99 van de 100 inrichtingen volledig op de televisie gefocust. De bank en stoelen staan in een rondje rondom de televisie, dat de hele familie zo comfortabel mogelijk rond ‘de buis’ kan zitten. De laatste tijd zagen we steeds vaker dat de televisie niet meer de centrale plek van de woonkamer was. Met de opkomst van internet, laptops, tablets en smartphones, is de televisie al lang niet meer de belangrijkste vorm van informatieverschaffing en entertainment. De TV is dus een beetje weggeweest, maar daar gaat verandering in komen…

‘Televisie kijken’

‘Televisie kijken’ is nog altijd een synoniem voor programma’s kijken op een publieke of commerciële omroep. Daarom hoor je zoveel mensen van onze leeftijd vaak roepen: “Ik kijk nooit TV”. Dat is ook zo. Onze leeftijdscategorie (25-35 jaar) kijkt zelden naar programma’s en jongeren al helemaal bijna niet. Maar dat wil niet zeggen dat we geen ‘televisie kijken’ in de letterlijke zin. Want dat doen we wel degelijk. Netflix heeft een enorm aanbod aan films en series, waar wij ons uren per week mee vermaken. Daarnaast streamen we YouTube video’s naar onze televisies, hangen we ‘m aan onze Playstations en natuurlijk volgen we, lekker ouderwets, veel sport!

Nieuwe technieken

Doordat we op vrijwel alle nieuwe televisies toegang tot internet hebben en dat ze ook nog eens ontzettend handig te bedienen zijn, is de TV weer enorm in opmars. Daarnaast zijn televisies mooier dan ooit. Qua design, maar sowieso qua beeldkwaliteit. Dit geeft het écht een meerwaarde om je televisie weer aan te zetten. Smart TV’s geven toegang tot oneindige mogelijkheden. Games zijn mooier en uitgebreider dan ooit, Netflix biedt series en films aan in 4K en het scherm delen van je laptop, tablet of smartphone is easier than ever. 

Philips’ glazen bol

Elk merk heeft natuurlijk z’n paradepaardjes, maar Philips heeft toch wel écht veruit onze voorkeur. We hebben het over de Philips 4K OLED TV. Deze prachtige televisie is volledig future-proof en wel hierom:

Ten eerste een super strak Quad Core besturingssysteem met Android. Ofwel een naadloze samenwerking met vele andere devices (jup ook Apple, met de juiste software) en een ongekende bediening. Supersnel en toegankelijk.

Maar wat je toch echt het eerste gaat opvallen is de beeldkwaliteit. Slinger Netflix op 4K aan en je hebt de rest van de avond je mond wagenwijd open. Met je tong op je schoot. Acht miljoen pixels strelen jouw ogen, want het lijkt net of je in het scherm zit. In tegenstelling tot gebruikelijke LED TV’s, gebruikt OLED geen backlight. Elke pixel maakt zijn eigen kleur en licht. Dit resulteert in het diepste zwart dat jij ooit op een TV gezien hebt!

Daarnaast heeft de 4K OLED TV aan drie kanten Ambilight. Aan de zijkanten en boven bevindt zich een subtiele uitbreiding van je scherm. Niet dat het nodig is met 55″, maar het maakt de ervaring nóg rijker. Ook het geluid van de TV is super, dus als je er niet voor kiest om hem aan een soundbar en subwoofer aan te sluiten, is er geen man over boord.

Door deze sublieme beeld- en geluidskwaliteit + een zeer sterk en handig besturingssysteem, is deze TV een belichaming van de toekomst. Binnen 2 sec is hij opgezet en heb je je favoriete serie, film of game in Ultra HD!

philips-oled-4k-tv5

De toekomst

Maar hoe kijken we over 10 jaar televisie dan? Ten eerste is de kans groot dat het zenderaanbod enorm is ingeperkt. Als de huidige omroepen willen overleven, zullen ze alvast aan een ander verdienmodel moeten gaan denken. Natuurlijk blijven we naar zenders kijken, want het geeft het gevoel van verbroedering. Je kan het er toch lekker over hebben op kantoor, de volgende dag. Maar alleen de écht goede programma’s. En die zijn maar schaars, de laatste jaren. En accepteren we die vele, en veel te traditionele, reclames nog wel over 10 jaar? Eén ding is zeker, we accepteren nu al niet meer dat sommige uitzendingen op vastgestelde tijden staan gepland. We kijken wanneer we willen. Leven Uitzending Gemist en on demand!

Ten slotte zullen we toch écht gaan terugkeren naar de TV. Gemak dient de mens, dus waarom op een klein schermpje gaan kijken als er een prachtapparaat in je woonkamer staat, al dan niet met de bank en stoelen in een rondje eromheen. Wel zullen de andere apparaten een verlengde van je televisie blijven. De aflevering nog niet klaar, kijk je in bed toch even verder op je telefoon. Of de volgende dag in de trein. Check je graag vlogs? Stream je ze gewoon naar je televisie of je gebruikt de YouTube app, die natuurlijk is geïntegreerd.

De toekomst is rooskleurig, vooral met mooie apparaten als deze!

manify-philips-oled-4k-tv9

Total
1
Share