Hi-tec Navigator: navigatie in je schoen?!

Het is eerst een gek gevoel. De trilling onder je voetzolen. Het lijkt je heel vlug even te kietelen, maar dat went snel genoeg. Ik ging de schoenen ophalen bij de Easy Walking Store, naast het Vondelpark. Daarna had ik nog een afspraak, maar wist niet precies waar het was. Gelukkig wezen mijn nieuwe schoenen me de weg! Zo kon ik lekker genieten van het heerlijke Amsterdam. Klinkt allemaal een beetje vreemd? Dat is het ook, maar wat een uitvinding!

Hi-Tec navigatie schoenen

Vroeger was Hi-Tec hét voornaamste bedrijf als het ging om sport, maar tegenwoordig hoor je er niet veel meer over. Het Engelse bedrijf met Nederlandse roots liet het hier niet bijzitten. Zij gingen zich focussen op een wereld die steeds groter en groter wordt, de wandelwereld. Het is dan ook niet geheel onlogisch dat het bedrijf de hoofdsponsor is van de Nijmeegse vierdaagse. Hier wordt je route gelukkig uitgestippeld. Maar als je in het buitenland bent is dat wel anders. Wandelen is natuurlijk een stuk leuker als je ook de omgeving écht kan zien. Dat vonden ze bij Hi-Tec ook. Zo creëerden zij de Navigator in samenwerking met Lechal. Hierdoor wijzen jou schoenen je de weg, zelfs als jij deze helemaal kwijt bent.

Hi-tec 3

Trilstand

Alles werkt met de app genaamd Lechal, ondersteund voor elke smartphone. De app maakt gebruik van het navigatie systeem Here. Ditzelfde navigatiesysteem wordt ook gebruikt door bijvoorbeeld BMW en Mercedes. Het voordeel hiervan is dat je dan geen internet nodig hebt, maar alleen de gratis GPS-satelieten! Al zit je midden in het regenwoud, je schoenen weten waar ze naar toe moeten. Doormiddel van kleine pods in je schoenzool staan je voetbeschermers in contact met Bluetooth. Eén voor in je linker schoen en één voor in je rechter. Doormiddel van een vibratie in de pods weet je welke kant je op moet. Om even duidelijk te zijn: trilt links twee keer dan ben je 250 meter verwijderd van een ‘links afslaan’. Trilt dezelfde voet nog een keer, sla dan linksaf bij de eerst volgende. Gebeurt er niks blijf je dus rechtdoor gaan. Bestemming bereikt? Dan zullen beide voeten de grond doen schudden. Mocht je toch liever met de motor willen gaan, of auto, dan heeft de applicatie zelfs een ‘Driving’ stand. Met deze stand weet de app dat je net wat sneller gaat dan wandelen. Ruim van te voren zal je dus al een trilling krijgen in je schoenen terwijl jij lekker over het asfalt scheurt. Geen afleiding van de navigatie op je dashboard!

Hi-tec 2

Wegligging

De Navigator schoen zelfs is ingenieuzer dan dat ze mooi zijn. Ze zijn zeer lichtgewicht en dat inclusief de pods en speciale inlegzool. Door het Dri-Tec membraan blijft de schoon niet alleen fris, maar blijven ze ook aangenaam droog. Niet alleen van de regen, want door de i-Shield technologie zijn ze ook nog een vuil- en waterafstotend. Het lijken net mini autobanden die schoenen! De zool is namelijk gemaakt door Michelin en dus duurzaam, flexibel en zorgt voor een heerlijke wegligging. De speciale inlegzool vormt om je voet en absorbeert elke schok.

CA_AW16_HI_TEC_NAVIGATOR_583_R3

Total
0
Share