Hasselblad komt met nieuwe supercamera van €40.000,-!

Hasselblad brengt professionele camera’s uit met een bizarre hoeveelheid aan functies en nóg hogere aantallen aan megapixels. De H6D-400c is dan ook de opvolger van een 200 megapixel camera van een paar jaar geleden. In die camera zat de zogenaamde mulit-shot technologie, wat er voor zorgde dat je niet één, maar vier of zes foto’s maakte als je de knop indrukte. De techniek zorgt er vervolgens voor dat de verschillende foto’s met een hele (en halve) pixel verschuiven waardoor je één foto krijgt met hoge resolutie. De volgende stap? Meer megapixels natuurlijk! En wel 400!

What’s in the name…

De Hasselblad H6D-400c

Nu vind je het tegenwoordig met Instagram en alle bewerk-technologie niet per se nodig om 400 megapixels te hebben. Ook worden er steeds meer technieken toegepast die de kwaliteit op een slimme manier verbeteren. Vergis je echter niet, meer pixels is absoluut beter. Dus je smartphone met 12 megapixels gaat het niet winnen van een camera met 400 megapixels. Je krijgt namelijk een resolutie van 23.200 x 17.400 pixels naar je toe geslingerd en dat maakt indruk. De foto’s die je maakt zijn dan ook 2,4 GB en zijn true 16-bit depth. Een hele sterke computer is absoluut een must tijdens het editen van deze geheugenvretende plaatjes.

Perfect voor stille shots

Het nemen van zo’n gigantisch gedetailleerde shots klinkt dan ook rete gaaf. Met verschillende sensor-posities werken klinkt ook als muziek in de oren, maar vergt dus aardig wat tijd. De camera is dan ook niet voor de hobbyisten die snelle shots willen maken en nul geduld hebben. Je moet er aardig wat tijd in steken en ook niet verwachten dat je er perfecte shots mee maakt op het voetbalveld. De gadget is meer bedoeld voor fotografen of regisseurs van bijvoorbeeld timelapse video’s. De camera kan namelijk ook opnemen in 4k. Daarnaast maken onderzoekers die insecten fotograferen er veel gebruik van. Moet je elke porie of haar kunnen tellen, dan is dit je apparaat!

Of je koopt een auto

Je kunt dus 400 megapixel-foto’s maken waardoor je zelfs de de weerkaatsing van de zon in de zweetdruppels die over de huid van een prachtige dame lopen kunt zien. Daarnaast heb je een camera waar je sowieso lang mee vooruit kunt. Het probleem? Je moet ongeveer 10 euro per megapixel betalen.. Wil je er absoluut een hebben dan moet je even wat geld lenen bereid zijn om €40.000,- neer te leggen of  en voortaan de fiets naar het werk te pakken, want je kan er ook prima een nieuwe bolide van halen.

Hier alvast een voorproefje van de resultaten:

Total
1
Share