Breaking: GoPro HERO8 en GoPro Max aangekondigd!

CREDITS: GoPro

Zojuist heeft GoPro twee nieuwe modellen gelanceerd: de GoPro HERO8 Black en GoPro Max, een volledig nieuwe 360 camera. Twee weken terug waren in het geheim al bij de productlancering van beide modellen, in Nederland. We mochten ze beide testen en hebben de HERO8 mee een motorcrossbaan op genomen. En nu mogen we dan eindelijk ons enthousiasme over deze nieuwe camera’s delen met jou!

GoPro HERO8 Black

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe HERO8 is dat er geen case meer nodig is, omdat de camera onderaan twee inklapbare fingers heeft waarmee je kan mounten. Hij is dus beter mee te nemen en makkelijker in gebruik dan ooit. De vraag is natuurlijk wel hoe stevig die fingers zijn op lange termijn, maar op het eerste gezicht ziet dit er zeer solid uit.

Mods

Qua design is er verder op het eerste gezicht niet super veel veranderd aan de HERO8, totdat je de gloednieuwe mods ziet. Met de lancering van deze nieuwe GoPro komen ook drie modulaire mods: de Media Mod, Light Mod en Display Mod.

De Media Mod is de basis voor de andere mods én geeft je de mogelijkheid om kwalitatief hoogwaardige audio op te nemen, iets dat altijd een puntje van kritiek is geweest bij GoPro camera’s. Het blijft natuurlijk een action cam, dus vandaar de keuze om mods te maken.

Vervolgens kun je de Light Mod en Display Mod er simpelweg opschuiven en gebruiken voor donkere situaties en/of als je jezelf wil filmen.

Specs

Ook qua specs is de GoPro HERO8 flink gegroeid. Je was waarschijnlijk al bekend met de Digital Lenses: ‘SuperView’, ‘Wide’ en ‘Linear’. Hier komt nu ‘Narrow’ bij, waardoor je minder dat fish eye effect hebt dat voor actie ideaal is, maar bij statitisch shots een stuk minder.

Je kon natuurlijk al 4K filmen, maar dat is nu ook mogelijk op Linear-modus en Live Streaming kan voortaan op maximaal 1080p.

Daarnaast is ook de HDR flink verbeterd. Je Photo’s of SuperPhoto’s zijn voortaan een stuk strakker de kleuren zijn naadloos.

Maar waar we écht van achterover vallen is het volgende:

Hypersmooth 2.0

Met het vorige model werd Hypersmooth geïntroduceerd; de ingebouwde AI stabiliseert digitaal de beelden tot een super strakke video. Met Hypersmooth 2.0 is dit naar een heel nieuw niveau getild. Tijdens het motorcrossen wordt zowel de motor als jijzelf alle kanten op geslingerd, maar dit is op de beelden nauwelijks te zien. Een super stabiel shot is het gevolg, en dat kijkt toch wel lekker!

Horizon Leveling

Daarover gesproken: GoPro lanceert met dit model ook Horizon Leveling. In de gratis GoPro app – waar je overigens heel goed mee kan editen – kan je in de naproductie de horizon vastzetten, voor nóg strakkere beelden. Iets wat ons héél gelukkig stemt!

TimeWarp 2.0

Waar zo’n 7 jaar geleden onze monden openvielen van verbazing bij het zien van bizar mooie timelapses en hyperlapses, kun je dit nu gewoon maken met een apparaatje dat in je handpalm past. Met TimeWarp 2.0 kan je zelfs tijdens het filmen de beelden al versnellen en verlangzamen. Iets wat normaal uren aan editen kosten, doe je nu live en is in de naproductie nog heel simpel bij te stellen. Werkelijk geniaal dit en super handig in gebruik!

Presets

De laatste functie van de HERO8 die we je niet willen onthouden zijn de presets. ‘Action cam’ zegt het eigenlijk al: actie, ofwel: weinig tijd om dingen in te stellen. Maar met zoveel super dikke nieuwe functies wil je er natuurlijk ook gebruik van maken. Met de nieuwe preset functie switch je heel makkelijk tussen voorgeprogrammeerde instellingen. GoPro heeft er zelf al vier ingezet, namelijk ‘Standard’, ‘Activity’, ‘Cinematic’ en ‘Slo-Mo’. Maar je kan zelf ook presets maken, wat echt ideaal is om de camera volledig tot z’n recht te laten komen.

Prijs GoPro HERO8 Black

Er komt maar één versie van de HERO8 uit en dat is de Black. Deze is vanaf vandaag te pre-orderen via gopro.com voor €429,99 en vanaf 20 oktober verkrijgbaar in de meeste (web)winkels. Verder zal de HERO7 Silver ook beschikbaar blijven.

GoPro Hero8, Breaking: GoPro HERO8 en GoPro Max aangekondigd!

GoPro Max

Met de Fusion bracht GoPro in 2017 hun eerste 360-graden camera uit. De GoPro Max is de nieuwe versie hiervan. Hij is kleiner, maakt betere beelden en beschikt over alle bovenstaande functies + heel wat meer. Zo werkt Horizon Leveling al tijdens het filmen komt Hypersmooth 2.0 het allerbeste tot z’n recht.

Maar waar wij het meest enthousiast van worden is de vernieuwde GoPro app in combinatie met de GoPro Max. Zeg nou eerlijk: hoevaak kijk je werkelijk 360-graden video’s? Maar dat wil niet zeggen dat het geen super slim idee is om 360-graden te filmen. In de naproductie kan met beelden van de Max lijnen trekken door je footage: natuurlijk horizontaal en verticaal, maar ook in- en uitzoomen. Combineer je dit met elkaar, dan krijg je een hele nieuwe dimensie van editen én kijken van actievideo’s.

Prijs GoPro Max

Ook de GoPro Max is vanaf vandaag te pre-orderen via gopro.com en vanaf 24 oktober verkrijgbaar bij verschillende (web)winkels. De prijs? €529,99. Wat ons betreft een zéér sterke deal voor zo’n uitgebreide camera!