GoPro gaat skyhigh met de nieuwe Hero5

CREDITS: GoPro

Het is al een tijdje stil rondom de makers van de populaire actioncams, GoPro. Het is inmiddels al twee jaar geleden dat de GoPro Hero4 uitkwam en ruim één jaar dat de kleinere Hero4 Session het levenslicht zag. Maar nu heeft GoPro eindelijk hun volgende serie pareltjes aangekondigd met wederom een hele dikke promofilm.

Hero5 Black en klein broertje

De Hero5 Black is uitgerust met een 12-megapixel camera, neemt video’s op in een resolutie van 4k en is tot op 10 meter diepte waterdicht. Daarnaast is het scherm aan de achterzijde een 2″ touchscreen, beschikt hij over zowel WiFi en Bluetooth en reageert de actioncam op stemcommando’s in 9 talen. Merde!

Ga je voor stijlvolle slowmo beelden, dan kun je met 120 frames per seconde filmen, op full HD kwaliteit, ofwel 1080p.

De camera kost €429,99 euro en ligt vanaf 2 oktober in de winkel. GoPro komt, net als bij de Hero4, ook met een compactere uitvoering in de vorm van de Hero5 Session. Dit is een kleinere 10-megapixel camera, die net als de Hero5 Black beschikt over wifi, Bluetooth en stembediening en is met maar één knop te bedienen. Deze camera is ook vanaf 2 oktober verkrijgbaar en er hangt een prijskaartje van €329,99 aan.

 

Karma

Het pièce de résistance is toch wel GoPro’s eerste drone: Karma. Dit geeft een totaal nieuwe dimensie aan het maken van foto’s en/of video’s. De quadcopter is zo klein mogelijk gemaakt en is opvouwbaar zodat deze in een speciale doos past. Het geheel weegt maar 1006 gram en heeft een maximum snelheid van 15 meter per seconde. Aan de stabilisator van Karma kunnen ook de oudere Hero4 Black of Silver gekoppeld worden. Om deze drone te kunnen besturen zit er op de controller een touchscreen en verschillende hardwarematige knoppen en joysticks. Ook biedt de controller de mogelijkheid om het beeld direct te delen met een smartphone of tablet. Het hele systeem kost 869,99 euro en is vanaf 23 oktober verkrijgbaar.

 

Total
0
Share