De GoPro HERO 6 is zojuist gelanceerd en je wil ‘m!

Een klein jaar nadat GoPro de HERO 5 heeft gelanceerd, pakken ze direct groots uit met de nieuwe HERO 6 Black. Want geloof ons: op alle fronten is dit cameraatje verbeterd. En dat mag ook wel voor die prijs…

GoPro HERO 6 Black

Qua looks is er weinig veranderd, de HERO 6 ziet er namelijk nagenoeg identiek uit als zijn voorganger. Qua performance is er wel het een en ander veranderd. Hij heeft namelijk een twee keer zo snelle GP-1 chip, waardoor er op 4k kwaliteit geschoten kan worden op 60 fps. Now we’re talking, GoPro. Maar ze zijn nog niet uitgepraat, want ook de kwaliteit van super slowmo is omhoog gegaan naar 1080p. En daar worden we heel blij van! Want 120 fps is leuk, maar niemand heeft meer wat aan 720p. Daarnaast stabiliseert de HERO 6 weer een stuk beter dan de vorige. Ofwel, een dikke vooruitgang!

Zo ziet de super slow motion er uit:

Het nieuwste vlaggenschip van GoPro is na eigen zeggen een flinke transformatie ondergaan op het gebied van nachtfotografie en -filmen. De actiecamera’s stonden er altijd om bekend het te laten afweten zodra het begon te schemeren, maar dat moet nu verleden tijd zijn. De HERO 6 heeft verschillende nachtmodi voor het maken van foto’s en kan beter filmen onder donkere omstandigheden. We zijn benieuwd!

Net als de HERO 5 heeft de GoPro HERO 6 weer een waterproof behuizing. Je kan tot 10 meter onder water zónder te moeten vervelen met externe cases. Geen verbetering, maar gewoon nog steeds heel chill.

De HERO 6 is ook uitgerust met Voice Command. De voorganger had dit ook, maar het moet nu beter werken. Wil je een foto, maar heb je bijvoorbeeld een enorme vlieger in je hand en een wakeboard onder je voeten, dan kun je gewoon vragen of hij er eentje maakt. Doe je dit netjes, dan zal de HERO 6 dit voor je doen. Ook zit er zoals we gewend zijn van de 5 weer een touch screen op.

Quick Stories

Een volledig nieuwe feature van de GoPro HERO 6 is Quickstories. Als de camera geconnect is met je smartphone kun je zonder al te veel moeite toffe momenten achter elkaar kunnen zetten en kunnen delen. In hoge kwaliteit!

De GoPro is zo ingesteld dat hij begrijpt wat de spannende momenten waren die het waard zijn om te delen en stopt deze automatisch in de edit. Geen urenlange edits meer achter je laptop, als je daar geen zin in hebt, maar gewoon direct delen terwijl je nog met je poten in de sneeuw staat!

Al met al een ware essential voor elke thrillseaker of gadget lover. De prijs? €569,99. Would you be my HERO baby?

GoPro Hero 6 Black-2

Total
17
Share