Google Pixel Buds moeten de Airpods van de troon stoten

CREDITS: Google

Je ziet ze genoeg! De Apple Airpods domineren de truly wireless earbuds-markt. Google wil hier verandering in gaan brengen met de Google Pixel Buds. Ze gaan je voorzien van vijf uur ongestoord muziek luisteren en je hebt ook nog eens 24-uur aan batterij-lading bij je met de case waar je ze in opbergt. Deze kan geladen worden via een USB-C aansluiting die tegenwoordig vrijwel iedere telefoon gebruikt. Hoef je niet meer te zoeken naar die ene kabel.

Google Pixel Buds: het alternatief voor Apple Airpods

Door middel van de Google Pixel Buds geeft Google je draadloos toegang tot zijn assistent. Ook zijn de oordopjes in staat je spraak te registreren door je vibraties van je kaken. Hierdoor kun je gesprekken heel helder voeren en heeft jouw gesprekspartner geen last van omgevingsgeluid.

Het perfecte universele ontwerp

Google zegt door duizenden oren te hebben gescand om de pasvorm van de nieuwe Google Pixel Buds perfect te krijgen voor de meeste mensen. Het meest indrukwekkend wat Google claimt is dat je je telefoon aan de zijlijn zou kunnen leggen en vervolgens een heel voetbalveld over te kunnen rennen zonder je connectie te verliezen. Handig als je rondjes wilt hardlopen in je tuin!

Meer functies

Door middel van microfoons in de earbuds kan het volume worden aangepast aan het omgevingsgeluid. Zo hoeft de gebruiker dit niet meer zelf te doen. Via de spiral vent, een uitsparing in de earbuds, komt nog omgevingsgeluid. Hierdoor ben je nooit volledig afgesloten van de buitenwereld, wel zo veilig. Ben je op reis in het buitenland, dan kunnen de earbuds via de Google Assistent live vertalen. Erg handig wanneer een Fransman tegen begint te tetteren.

De Google Pixel Buds zijn begin 2020 verkrijgbaar voor 179 dollar. De europrijs is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk ook rond die koers zitten.

LEES OOK