Collectors-item: eerste generatie iPhone verkocht voor $190.000

CREDITS: Tom Coates // Wikimedia Commons

De nieuwe mobieltjes worden alsmaar duurder en duurder. Je tikt tegenwoordig maar liefst 2.000 euro neer voor de iPhone 15. Gekkenwerk.

Maar die goede ouwe iPhone 1? Die is niet te kloppen als het op de prijs aankomt.

De OG iPhone stijgt in prijs 

Het eerste generatie model is tegenwoordig namelijk een soort collectors-item. Dat bleek in februari al toen de ‘OG iPhone’ tijdens een veiling van LCG Auctions voor maar liefst 63.356,40 Amerikaanse dollars werd verkocht. Gekkenwerk natuurlijk, maar de prijs van de eerste generatie iPhone blijft als een raket omhooggaan. Er is namelijk afgelopen week weer een first gen model over de toonbank gegaan bij LCG Auctions voor een nog véél hogere prijs.

Nieuwe veiling levert 300 keer de prijs op van eerste generatie iPhone

Tijdens de nieuwe veiling van LCG Auctions werd het toestel dat in 2007 door Steve Jobs werd gelanceerd maar liefst voor $190.372,80(!) verkocht. Dan lijkt die veiling van februari op een koopje. En dat terwijl je er in 2007 nog $599 voor betaalde. Ondertussen betaal je dus rustig 300 keer meer voor het 4G model. Anyways, de veilingmeester beschreef het apparaat als de holy graal onder iPhone-verzamelaars vanwege de zeldzaamheid. En het feit dat het model nog in de fabrieksverpakking zat, droeg ook bij aan de krankzinnig hoge prijs.

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze nieuwtjes over de vetste gadgets.