Gaat de Escobar Fold 1 de Galaxy verslaan?

CREDITS: Escobar Inc.

De broer van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar heeft een eigen smartphone onthult. Het toestel is een 7,8 inch tablet wat je kunt opvouwen, net als de smartphones van Samsung en Huawei. De Escobar Fold 1 zou onbreekbaar zijn door een speciaal scherm.

De Escobar Fold 1 zou Samsung én Apple moeten verslaan.

De telefoon is voorzien van een Qualcomm 8 processor. De twee camera’s bieden respectievelijk 16 en 20 megapixels. De smartphone zal gaan draaien op Android 9 Pie en heeft ruimte voor twee simkaarten. Daar weet Escobar vast wel raad mee.

Met gestrekt been de concurrentie te lijf

De Fold 1 van Escobar gaat met gestrekt been de concurrentie te lijf. De telefoon moet namelijk 349 dollar gaan kosten, dat is omgerekend zo’n 315 euro. De opvouwbare smartphones van concurrenten als Samsung en Huawei gaan voor meer dan €1.000 over de balie.

Daarbij moest Samsung zijn Galaxy Fold meerdere keren uitstellen, omdat het vouwsysteem niet voldeed aan de eisen. Het systeem ging snel kapot en was slecht bestand tegen stof. Volgens Escobar is de telefoon hiertegen wel bestand, door het gebruik van een speciaal soort plastic. Dit zou het scherm nagenoeg onbreekbaar maken. De dames van Escobar leggen uit hoe het werkt.

“Apple gaat eraan”, aldus Escobar

Met de vouwtelefoon wil Escobar de oorlog verklaren aan Apple. Hierover zegt hij het volgende: “Ik heb veel mensen al verteld dat ik Apple ga verslaan, en dat gaat me lukken ook”.

Escobar is naast de lancering ook een class action rechtszaak aan het voorbereiden. Hij vindt dat Apple oplichters zijn, die waardeloze telefoons verkopen voor veel te hoge bedragen. De rechtszaak moet ervoor gaan zorgen dat alle benadeelde consumenten geld retour krijgen.

De telefoon is nu te bestellen via de website van Escobar. Je zult er wel snel bij moeten zijn, want er worden in eerste instantie 100.000 van gemaakt. Of dit de hype gaat voorzien is maar de vraag. Escobar verkocht ook eerder al een vlammenwerper via zijn site, die moest concurreren met die van Elon Musk.

Escobar Fold 1
Foto: Escobar Inc.
Escobar Fold 1, Gaat de Escobar Fold 1 de Galaxy verslaan?
Foto: Escobar Inc.