STORY: de magnetische klok van Flyte

Flyte is een Zweeds designbureau dat werkt met magneten. We kenden ze al van de zwevende lamp. In hun ontwerpen combineren ze een minimalistisch en strak design met fascinerende techniek. Flyte’s nieuwste ontwerp is STORY; een houten wandklok zonder wijzerplaat maar mét een ijzeren bal die rondzweeft boven het hout. Een unieke klok die je aan de muur wilt hebben!

Story3

STORY is niet zomaar een klok

STORY is meer dan een klok. Het design visualiseert tijd in de breedste zin van het woord. De klok kent namelijk drie standen en kan daardoor voor meerdere doeleinden worden ingezet. Met de optie Journey zet je de klok op een specifieke datum, bijvoorbeeld een vakantie of de geboorte van een kind. De bal zal dan eenmaal rondgaan in de tijd die jij hebt ingesteld. Zo kan je aftellen naar een speciale gebeurtenis. Met Clock gebruik je het object daadwerkelijk als een klok. De laatste optie is Timer, hiermee zet je STORY in als een timer voor korte, dagelijkse gebeurtenissen. Handig als je bijvoorbeeld een pizza in de oven hebt zitten.

De klok bevat ook een led display die de exacte tijd of datum weergeeft. Deze kan je zelf aan of uitzetten. Daarnaast zitten er aan de achterzijde van de wandklok lichtjes bevestigd, waardoor het mogelijk is om de klok te laten stralen in de kleur die jij wilt.

Story1STORY staat op kickstarter en zit inmiddels al ver boven het streefbedrag. Dit mooie design gaat er dus daadwerkelijk komen! Op de website van Flyte vind je meer informatie over STORY en kan je de andere ontwerpen van dit toffe merk checken.

Story2Story

Story4

Total
0
Share