Essential: De nieuwe essentiele Android phone

Voldoet de iPhone 8 niet aan je verwachtingen? iPhone X met ruim €1100 iets te duur? Klaar met Samsung? Naast deze giganten kun je kiezen voor een LG of Nokia, de ontzettend slick ontworpen Pixel en er komt zelfs een smartphone van RED aan. Ben je echter klaar met bedrijven die jou vertellen wat je telefoon moet doen? Dan is de Essential wat voor jou. You decide.

De eerste telefoon zonder logo

Het bedrijf is opgericht met een specifieke visie. Andy Rubin is een van de grondleggers van Android. Hij was ontevreden met de huidige staat van zaken. Klanten worden te veel verplicht vanuit de grote corporate giganten. De gebruiker moet weer kunnen bepalen waarvoor ze een telefoon gebruiken. Geen verplichte apps, geen logo en absoluut geen verplichtingen. De gebruiker is in controle en dat samen met excellent craftmanship. Ook wil het bedrijf dat je langer met het apparaat moet kunnen doen dan één of hooguit twee jaar. Dat is een behoorlijke lijst aan beloftes die ook nog eens moeilijk waar te maken zijn. Wat kunnen we in ieder geval van het eerste model verwachten?

Essential phone_launch_3

Wat is er dan zo Essential aan

Het bedrijf heeft 100 mensen om zich heen verzamelt die in hetzelfde idee geloofde. De gebruiker voorop zetten en die de beste ervaring aanbieden. Het eerste wat je moet weten is dat lang niet alles haalbaar is geweest. Maar ze zijn toch best ver gekomen! Er zijn dan ook een aantal beloftes ingelost. Zo hebben ze bedacht dat de telefoon langer mee moet gaan. Klinkt simpel, maar dit is vaak lastig in deze tijd. Je wisselt al gauw naar het nieuwste model toch?

Langer met je Essential doen

Essential vindt dat je niet alleen langer met je telefoon moet doen, maar ook met je accessoires. Opladers en andere accessoires moeten op elk model ever werken. In plaats van dat je elke keer het hele pakket koopt, heb je dadelijk alleen een upgrade nodig. Alle gekochte accessoires werken namelijk op elk toekomstig product dat uitkomt. Waarom is dit nog niet eerder gedaan… Één magnetische connector en je hebt draadloos en toekomstbestendig plezier van je charger, oortjes en de rest.

Daarnaast is de telefoon hoogstwaarschijnlijk voorzien van maandelijkse uitbreidingen. De 360 camera is daar een goed voorbeeld van. Één click en de camera is gemonteerd en je kunt je alles om je heen filmen. Het is dan ook de kleinste 360 camera ooit! Die kost je dan ook al snel €200, maar dan heb je ook wat. Er komen trouwens nog veel meer van deze click accessoires uit, denk aan de aangekondigde oplaad dock.

essential_phone_launch_6

Gebruiksvriendelijk en krachtig

Ze weten ook dat je de telefoon dagelijks gebruikt. Dat doen ze zelf namelijk ook. Daarom waren ze ook helemaal klaar met aluminium telefoons en ‘valschade’. Dus is de Essential gemaakt van titanium. Je weet wel, dat spul waarmee ze raketten maken en botten vervangen. Sterk spul dat moet zorgen dat je geen krassen of deuken krijgt. Dat klinkt allemaal heel duur en ontzettend moeilijk om te maken. Toch wordt de telefoon ‘maar’ €700. Dat is nog steeds goedkoper dan de nieuwe iPhones en Samsungs op de wereld. Je krijgt daar dus een logo-loos telefoontje voor terug dat er goed uitziet en zowat onbreekbaar is. Daarnaast hebben ze zo min mogelijk apps erop gezet. Zo kun je zelf bepalen wat je gaat installeren. Ook willen ze dat je toegang krijgt tot een keuze om je telefoon te linken met andere apparaten. Samsung alleen met de Samsung apparaten, Google alleen met Google, Apple alleen met Apple en Essential met alles. Dat is het doel.

Kom maar op met de specs

Omdat ze de klant voorop zetten, komt de telefoon standaard met 128 GB beschikbaar. Daarnaast willen ze de telefoon future-proof maken. Daarom is er ook een RAM van 4Gb toegevoegd. Het werkt op Android, want Apple laat iOS niet op andere toestellen toe. De standaard camera heeft 13MP(megapixels) met een hoop marketingtermen erbij. Het betekent eigenlijk gewoon dat je 4k video’s en foto’s zonder probleem opneemt. Niet zo gek met een resolutie van 2560 x 1312 op je QHD(Quality High Definition) scherm. Samen met de snelste processor van het moment; de Qualcomm® Snapdragon™ 835. Dat zorgt dat het toestel makkelijk kan concurreren met de nieuwe Samsung, LG en iPhone. Inmiddels is het toestel in de Verenigde Staten al te koop en hebben de mensen met pre-orders de telefoon al binnen. De smartphone wordt mogelijk volgend jaar in Europa beschikbaar.

essential_phone_launch_4

 

 

Total
27
Share