Duiken tussen de haaien in Amsterdam! We waren erbij!

De great white shark is al sinds Jaws een icoon van angst en terreur in de oceaan. Veel mensen hebben het duiken met deze indrukwekkende beesten dan ook hoog op hun lijstje staan. Hoe majestueus is het om tussen al dit gevaar te zwemmen? Nou, best wel. En wij kunnen het weten, want we hebben de kans gekregen om met deze haaien het water in te gaan. In Amsterdam!

Vodafone had het geniale idee om de ervaring met haaien werkelijkheid te maken, door middel van Virtual Reality én een live verbinding met de onderwaterwereld van Zuid-Afrika.

Duiken tussen de haaien

Stel je dit maar eens even voor: je komt aan bij het Het Marnix in Amsterdam, een zwembad waar je met haaien gaat duiken! Vanaf het moment dat je je wetsuit aanhebt voel je de spanning in je onderbuik. Het is maar gewoon duiken in het zwembad toch? Daar kan niks mis gaan. Dat heb je vaker gedaan. Het is alleen een beetje anders met een bril op waar je helemaal niks mee ziet. Totdat je in het zwembad wordt gegooid en het beeld aan gaat…

Duizenden kilometers verderop staat er een crew klaar op een bootje, waarmee een live verbinding wordt gelegd. Als de 4G hotspot, die op het water drijft en waar jij mee verbonden bent, een signaal krijgt gaat het beeld aan. Ineens zit je midden in de Indische oceaan. Dat is andere koek dan het plaatselijke subtropische zwembad of even rustig op je stoel Virtual Reality kijken! Om je heen speelt er zich een schouwspel af wat schrikbarend eng overkomt. Hoewel je weet dat het niet echt is, is het toch wel heel gaaf dat je aan het Skypen bent met de roofdieren van de zee.

Melvin’s droom komt uit

Degene die de allervetste ervaring heeft gehad is absoluut Melvin. De 37-jarige haaien-enthousiast is al sinds zijn achtste fan van het dier. Dankzij deze techniek kwam hij oog in oog te staan met een van de gevaarlijkste dieren ter wereld. Dat het ook nog eens zijn favoriete dier is maakte het alleen maar mooier. Er is ook geen ander beeldmateriaal dat kan laten zien hoe tof het wel niet was. Dus hebben we de video van Melvin voor je klaargezet, maar check voor onze eigen beelden ook zeker even Instagram Stories!

duiken met haaienThe future is exciting

De haaien komen angstaanjagend dichtbij. Je kunt ze bijna aanraken, maar dan besef je dat je weer veilig in het zwembad bent. Veilig en toch een bijzonder realistische duik zonder dat je Nederland hoeft te verlaten. Dat is iets wat iedereen wilt meemaken. Vodafone mag als het aan mij ligt vaker de toekomst dichterbij brengen. Dankzij nieuwe technologie is het mogelijk om 4G internet onder water te krijgen. Een drijvende boei dat er uit ziet als een klein eitje zet het signaal om in WiFi. Daarna gaat er via de kabel een signaal naar de VR duikbril. Zo zit je van het zwembad in de oceaan. Klinkt simpel, maar is het absoluut niet! Dankzij deze techniek is er tot vijftien meter onder water internet mogelijk. Dat is oprecht indrukwekkend te noemen en het gaat dan ook zeker nog terugkomen in andere technologie. Zo kun je dankzij het bedrijf VR Ballast in München een soortgelijke ervaring krijgen. Daar is namelijk een park te bezoeken waarin je met de VR duikbril van een glijbaan afgaat! Dat moet minstens zo’n grote aderalinebooster zijn als met haaien zwemmen.

Total
1
Share