DJI FPV-drone geeft unieke ‘first person’ vliegervaring

CREDITS: DJI

Je hebt vast wel eens gedroomd dat je kon vliegen of op z’n minst gedacht over wat je zou doen als dit kon. Deze droom komt steeds dichterbij, want DJI heeft een nieuwe drone gelanceerd die je een first person vliegervaring geeft waar je u tegen zegt. De DJI FPV is de eerste toegankelijke consumenten drone die je écht het gevoel alsof je zelf vliegt. Let’s check it out:

DJI FPV-drone geeft brute ‘first person’ vliegervaring

Even live over de hoge schutting kijken bij de buren wordt realiteit. Je kan met deze drone zelfs je hele straat bespieden vanuit de lucht door de range van tien kilometer. Ligt een beetje privacygevoelig, maar het is natuurlijk wel ontzettend bruut. De kwaliteiten en mogelijkheden van deze drone zijn insane.

First person bediening

Deze nieuwe drone van DJI draait om de first person ervaring. Je zet de goggles op en zit op de voorste rij. Dé ultieme ervaring. De camera van de drone fungeren als je ogen. Als je de VR-bril op zet, zie je dan ook niks van de FPV zelf. Het zorgt er dus voor dat het echt lijkt alsof je vliegt. Wel scherp blijven, want als je een boompje over het hoofd ziet kun je flink crashen. Gelukkig heeft DJI hier aan gedacht door allerlei sensoren in te bouwen en sta je zelf met beide benen op de grond. Er zit ook een knop op waarmee je de drone in een split-second laat remmen en hooveren in de lucht. Wel zo safe!

Je vliegt de drone door middel van een afstandsbediening. Deze lijkt op de controllers die we gewend zijn. Om de ervaring nog optimaler te maken kun je ook kiezen voor de motion controller, die we kennen van VR-games. Voor de gamers onder ons is het dus appeltje eitje zou je denken. Deze is optioneel maar geeft je  een nóg betere ervaring. Met de afstandsbediening in je hand kun je de drone besturen door hiermee te bewegen. Sick.

DJI FPV, DJI FPV-drone geeft unieke ‘first person’ vliegervaring

Pure kwaliteit

Het kleine monster blijkt nog bloedsnel te wezen ook. In twee seconden vliegt deze drone naar 100 km/h, letterlijk. De camera op de DJI kan beelden vastleggen in 4K-resolutie. Deze levert hierbij maximaal 60fps. Je ogen in de drone zorgen ook voor snel beeld. De bril heeft 810p-resolutie en een framerate van maximaal 120fps, zodat je snel kan reageren op die boompjes.

De camera biedt een field of view van 150 graden. Neem deze drone dus mee op vakantie zodat je die dikke villa volledig in beeld kan brengen. Kun je ook meteen weer indruk maken bij je vrienden met deze loepzuivere beelden. Blijf alleen niet te lang in de lucht hangen, de accu houdt het 20 minuten vol bij een snelheid van 40 km/h.

Prijs

Voor deze dikke ervaring betaal je ook een dikke prijs. De DJI FPV kun je oppikken voor €1349,-. De motion afstandsbediening kun je er ook bij nemen voor €149,- extra. Als je het doet, moet je het goed doen. Toch?

DJI FPV, DJI FPV-drone geeft unieke ‘first person’ vliegervaring