Dit is de must have voor de hybride werker

CREDITS: Yoshiko Evanka | Unsplash

Wat is het toch heerlijk dat je overal je laptop kunt neerzetten en aan de slag kunt. Het mooiste is dat je baas het waarschijnlijk alleen maar fijn vindt. Hybride werken noemen we dat. Eén keer per week laat je je gezicht zien op de werkvloer en de rest van de week ben je vrij om te gaan en staan waar je maar wilt. Mits je je zaken op order hebt, of course.

Dat betekent dat jij natuurlijk alles netjes op een rijtje hebt. Maar waar je een stuk minder invloed op hebt zijn anderen die graag willen weten wat je zoal op het internet uitspookt. De oplossing hiervoor is het gebruik van een Virtual Private Network, beter bekend als VPN.

Met een Virtual Private Network kun je overal surfen

Het wereldwijde web is een stuk lelijker uitgevallen dan de utopie waarmee het ooit bedacht is. Het globale netwerk wordt beheerd door bedrijven en regeringen die allemaal graag willen weten wat jij allemaal mee bezig bent. Daarnaast zijn er ook mensen die het een stuk minder goed voor hebben met jou als surfer en sturen daarom allerlei ellende op je af. Cyberveiligheid wordt steeds meer een hot topic.

Dit is een VPN

Een VPN of Virtual Private Network kun je zien als een versleutelde tunnel tussen jou en de VPN-server waarmee je verbinding maakt. De VPN-server verbindt jou vervolgens door naar jouw eindbestemming. Doordat je via via surft, is jouw locatie niet te achterhalen. Daarnaast wisselt de VPN-server vaak van IP-adres waardoor je als het ware steeds een andere afslag neemt op de rotonde. Je bent hierdoor erg lastig te volgen. Aan de achterkant is het allemaal een stuk ingewikkelder, maar dat laten we lekker aan de slimmeriken over.

VPN Hybride Werken - MANIFY
Foto: Jefferson Santos

Je kunt nu online

Door gebruik te maken van een VPN kun je veiliger internetten en eindelijk gebruik maken van openbare WiFi-netwerken. Een openbaar WiFi-netwerk is in de praktijk een soort pashokje met glazen wanden. Doei privacy! Door een goede VPN-service creëer je een versleutelde verbinding waarmee niemand op je bord kan kijken. We raden je dan ook aan een goede betaalde VPN-service te kiezen.

Nu kun je eindelijk in je favo koffietent gaan zitten werken en de hele dag Vegan Mokka Latte Frappuccino’s harken. Echte koffie mag natuurlijk ook.

VPN, Dit is de <strong>must have </strong> voor de hybride werker
Foto: MART PRODUCTION

Nog meer voordelen van een VPN

Naast het stukje online veiligheid, koop je wat extra vrijheid. Door een VPN kun je namelijk locatie gebonden services gebruiken, die normaal buiten jouw bereik liggen. Een Virtual Private Network kan de desbetreffende website laten geloven dat je op de juiste locatie zit voor de service. Een goed voorbeeld hiervan zijn streamingdiensten, al doen ze tegenwoordig erg hun best om dit tegen te gaan.

Goed om te weten

Tot slot is het goed om te weten dat een Virtual Private Network zorgt voor een behoorlijk upgrade in jouw online paskamer, maar hem niet honderd procent dicht maakt. Er zijn namelijk bedrijven die erg hun best door om jou alsnog te kunnen volgen. Grote multinationals investeren miljarden in het meetbaar houden van jouw internetgebruik. Al zul je door moderne VPN-server flink vooruitgaan in jouw online privacy en veiligheid. Stuur dit artikel direct even door naar je baas, dan kun je écht de digital nomad uit gaan hangen.

VPN Hybride Werken - MANIFY
Foto: Unsplash