Circa Smart Alarm maakt de smartphone overbodig

Het Nederlandse bedrijf ‘Circa’ komt met een smart alarm dat best wel heel prima op jouw nachtkastje zou staan. Laten we er allemaal eerlijk over zijn; die smartphone moet onder je kussen uit. Het verstoort je slaaprust én quality time met je partner. Laat dat ding maar in de woonkamer liggen. Circa maakt je wakker zoals je anno 2018 wakker wilt worden.

Connect met je huis

De beste reden om de wekker in huis te halen is om je slaap te verbeteren. Maar laten we eerlijk zijn, het meest vervelende van slapen is het wakker worden. En juist dát krijgt een heuse upgrade met Circa. Je kunt het smart alarm namelijk verbinden met Google Home of Philips Hue. Wakker worden wordt ineens een heel relaxte ervaring. Je speelt ‘It’s a Beautiful Day’ af terwijl slimme lampen langzaam een zonsopgang nabootsen. De thermostaat warmt langzaam op… Als dat geen perfecte ochtend is.. Nu alleen nog een bakje koffie.

 

Waarom nog een wekker

Waarom zou je in 2018 nog een wekker uitbrengen die de telefoon moet vervangen? Toch vinden velen de wekker nog geen verloren zaak. Zo heb je Echo, maar ook de home assistants nemen de wekker nog steeds serieus. Circa slaat echter de functie van voice control over en focust zich op design en functionaliteit. Je krijgt alle app mogelijkheden zoals Spotify, adem oefeningen of sleeping sounds. Daar komt een sensor bij die je onder het matras plaatst. Die stelt Circa in staat om jouw slaappatronen nauwkeurig in kaart te brengen. Dat garandeert dat je wakker wordt op de meest comfortabele manier. Vervolgens gaat de wekker jou uitleggen hoe je beter je slaap kunt plannen.

Circa Smart Alarm

Het strakke design hebben we te danken aan Robert Bronwasser. De Nederlander heeft de wekker heeft in een slick en modern jasje gegoten. Ook de functionaliteit is heel intuïtief. We zijn allen gewend om te swipen en te tikken op een scherm. Dit stond dus hoog in het vaandel. Circa heeft dan ook een 5.5 inch AMOLED scherm gekregen. Zo’n scherm wordt niet fel verlicht en gaat het op zwart als je slaapt.

De wekker staat momenteel op Kickstarter en wist daar binnen vier dagen al de helft van het doel te halen. Het plan is dat de wekker rond juni 2018 beschikbaar komt. Prijzen zullen beginnen vanaf €199,-.

Circa

Circa

Circa

Total
3
Share