Dit zijn de leukste bordspellen voor volwassenen

Een keer geen zin om weer de hele avond dronken in de kroeg te staan? Blijf dan gewoon eens thuis en trek lekker old school wat spelletjes uit de kast. Want wie zegt dat spelletjes alleen voor kinderen of burgerlijke stellen zijn? Een avond (bord)spellen spelen met vrienden is ook heel leuk! Wel het liefst onder het genot van wat alcoholische versnaperingen natuurlijk, want dan zit de sfeer en de drive om te winnen er meteen goed in.

Natuurlijk hoeven we je niet te vertellen dat schaken, toepen, 30 Seconds en Who’s the man!? de bom zijn. Dus zijn wij opzoek gegaan naar de leukste bordspellen voor volwassenen, die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kende. Spellenfans opgelet: met deze spellen heb je gegarandeerd een geslaagde avond!

Bordspellen voor volwassenen

#1 Cards Against Humanity

Bordspellen6

Houden jij en je vrienden wel van een beetje grove humor? Dan is Cards Against Humanity sowieso een spel voor jullie. Het spel bestaat uit zwarte kaarten met vragen en witte kaarten met antwoorden. Meestal zijn de antwoorden seksistisch, ongepast, smakeloos of beledigend. Iedere ronde kiest één iemand een zwarte kaart. Aan de rest van de mensen de taak om deze zo grappig mogelijk te beantwoorden met een witte kaart. Degene die de vraag opgooit, kiest het winnende antwoord. Leuk detail: het hele spel is hier online te downloaden. Even printen, de kaarten uitknippen en je kan aan de slag!

#2 Taboe

Bordspellen

Dit spel is waarschijnlijk bij de meeste mensen wel bekend, maar dan misschien niet onder de naam Taboe. Twee teams spelen tegen elkaar en proberen onder tijdsdruk zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Om de beurt trekt één teamlid een kaart en probeert aan de rest van het team uit te leggen wat daarop staat. Je mag het woord én de gerelateerde woorden (die ook op het kaartje staan) uiteraard niet noemen. Oud, maar goud!

#3 Codenames Pictures

Bordspellen1

Iets met codes doorgeven, geheim agenten, spionnen en huurmoordenaars. Bij dit spel moet je goed je koppie erbij houden, maar als je het eenmaal een keer hebt gespeeld ben je hooked.

#4 Weerwolven

Bordspellen2

Dit spel is perfect voor grote groepen. Een klein dorpje wordt geteisterd door moordende weerwolven. Aan de burgers de taak om er achter te komen wie dat zijn. Tijdens het spel heeft iedereen een eigen rol, maar niemand weet van elkaar wat dat is. Je moet dus samenwerken, maar ook mensen om de tuin leiden. Een goede pokerface is dus van essentieel belang tijdens dit spel!

#5 Exploding Kittens

Bordspellen3

Exploding Kittens was het meest gebackte spel ooit op Kickstarter en is alleen daarom al het proberen waard. Het spel wordt omschreven als een combinatie van Russisch roulette en Uno en is heel simpel. Perfect dus als de nodige borrels er al inzitten en nadenken niet meer zo soepel gaat. Om de beurt trek je een kaart van de stapel die in het midden ligt. Trek je een ‘exploding kitten’ dan ben je dood, ténzij je in het bezit bent van één van de kaarten waarmee je hem onschadelijk kan maken, door kan geven aan één van je vrienden of andere privileges krijgt. Er is ook een NSFW (Not Safe For Work) versie van het spel voor de dirty minds onder ons.

#6 Sheriff of Nottingham

Bordspellen4

Net als bij Weerwolven, komt het bij dit spel aan op je bluf skills. Om de beurt krijgt één iemand de rol van sheriff, de rest zijn kooplui die spullen willen verkopen in Nottingham. Maar om binnen de stadsmuren te komen, moet je eerst langs de sheriff. Aan de sheriff de taak om te achterhalen of je illegale spullen bij je hebt. Bluffen, onderhandelen, omkopen; alles is mogelijk in dit spel.

#7 Joking Hazard

Bordspellen5

Misschien ben je wel bekend met Cyanide & Happiness; een webcomic met veel lompe humor. Dit kaartspel staat in het teken van deze grove strip en is daarom zeker niet kindvriendelijk. Het spel draait om wie de grappigste punchline kan maken. Iedere ronde wordt er één judge aangewezen. Hij trekt een kaart van de stapel, vult deze aan met een tweede en aan de rest van de spelers is het vervolgens de taak om een derde kaart te kiezen die de strip afmaakt. De judge bepaalt wie de winnaar is. Lachen gegarandeerd!

#8 Pandemic

Tijdens dit spel moet je samenwerken, want of je wint met z’n allen, of je verliest allemaal. De wereld wordt bedreigd door vier dodelijke ziektes. Samen vorm je een team en ga je op zoek naar geneesmiddelen. Lukt dit op tijd, dan win je. Verlies je de race tegen de klok, dan gaat de wereld ten onder.

Bordspellen7

 

Total
0
Share