De Blue Yeti tilt jouw opnamen naar een ijskoud niveau!

Of je nu voiceovers maakt voor je vakantievideo’s, een interview afneemt, gamet met een vriend of je in high quality met je moeder wilt bellen, iedereen heeft zo nu en dan een microfoon nodig. De tijd dat je voor een goede microfoon een fortuin kwijt bent is voorbij, zeker met de Yeti USB microfoon van Blue Microphones.

Eenvoudig en snel

Als hobbymuzikant en muzikaal prutser heb ik uren op mijn zolderje gezeten met de meest eenvoudige setup. Dit bestaat uit een microfoon op een statief die met een kabel naar een voorversterker en omvormer gaat. Deze gaat met een USB naar je computer en met XLR kabels naar je monitorspeakers. Vele zullen hier al afhaken. Tóch heeft iedereen wel eens een kraakheldere opname nodig. Daarvoor is er de Yeti van Blue. Je plugt de meegeleverde USB-kabel in je laptop/pc, korte configuratie en je bent ready to go.

Allrounder

De stevig gebouwde Blue Yeti sluit je via USB aan op je laptop. Naast een hoofdtelefoonaansluiting heeft de Blue Yeti een (hoofdtelefoon)volume, gain, mute en pattern selectie knoppen. Met de laatste kun je vier verschillende opname patronen met elk hun eigen functie en gebruik kiezen. In deze prijsklassen is dat vrij uniek! Zo heb je eigenlijk vier verschillende microfoons in één betaalbare!

  • Nierpatroon uitermate geschikt voor zang en stem – Podcasts, zang, gaming en voiceovers.
  • Bidirectionaal neemt aan de voor en achterkant op, ideaal om een interview af te nemen zonder omgevingsgeluid
  • Omnidirectionaal neemt van alle kanten op. Dit gebruik je voor sfeeropnamen of het opnemen van een hele band
  • Stereo mode geeft een realistische stereo-opname. Ideaal voor akoestische gitaar bijvoorbeeld

Blue Yeti

Het is by far de best klinkende USB microfoon die ik ooit getest heb. De geïntegreerde hoofdtelefoon aansluiting zorgt dat je zonder vertraging jezelf kan horen en maakt het in combinatie met de usb aansluiting van elke laptop een opnamestudio.  De zware, massieve standaard die erbij zit ziet er goed uit en is erg stabiel. Het maakt hem echter wel minder handig voor portable doeleinden. Al met al is dit een allround oplossing voor een hele zachte prijs!

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

Total
0
Share