Op deze BBQ kun je de heerlijkste pizza’s bakken!

Wie wil er nou geen pizza’s bakken op de bbq? Wie aan barbecue denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan hamburgers en eigenlijk nooit aan pizza’s. Het bedrijf BioLite, die we nog kennen van de BioLite Stove, is gespecialiseerd in het produceren van outdoor accessoires die energie kunnen opwekken. Ideaal dus om tijdens het kamperen je telefoon of camera mee op te laden terwijl je een lekkere maaltijd aan het voorbereiden bent. Deze zomer maakt BioLite het mogelijk om er ook pizza’s te bakken!

BioLite PizzaDome

Voor pizzaliefhebbers heeft BioLite ook een barbecue ontworpen, die volgens hetzelfde principe werkt. Deze bbq verbrandt louter hout en wekt meer elektriciteit op dan zijn kleine voorganger. De PizzaDome add-on maakt het mogelijk om pizza’s te bakken op de barbecue. De keramische plaat zorgt er voor dat  de bodem van de pizza gelijkmatig gebakken gebakken wordt zodat er geen aangebrande stukken ontstaan. Tenslotte is de temperatuur te meten middels de thermometer in de deksel.

Pizza barbecue

Op zich is het idee van deze innovatie niet nieuw. Het is bijvoorbeeld al mogelijk om binnen enkele minuten pizza’s op het fornuis te bakken met een speciale pan of outdoor pizza oven. Maar het grote voordeel van de BioLite PizzaDome is dat de pizza op hout gebakken wordt, wat naast een heerlijke smaak ook nog eens duurzaam is! Met de opgewekte elektriciteit is het mogelijk om gadgets op te laden, maar het is ook mogelijk om er een lampje op aan te sluiten zodat je ook ‘s nachts nog pizza’s kunt bakken! De PizzaDome is los verkrijgbaar voor €70,- en de BaseCamp bbq kost €399,-.

Total
0
Share