De snelste Bentley Continental GT Speed ooit gebouwd: Black Edition

Autoliefhebbers opgelet. De Continental GT Speed Black Edition is de snelste Bentley ooit gebouwd. Hij is nog exclusiever en nóg sneller dan voorgaande modellen.

Black Edition

Black Edition heeft verder weinig met de kleur van de Bentley te maken. Al zijn de meeste details wel in het zwart uitgevoerd. Zoals de grille, raamlijsten, de behuizing van de verlichting en de 21 inch velgen. Black Edition staat meer voor nog dikker en exclusiever. Dat blijkt ook wel, onder de motorkap ligt een 6.0 liter W12 die goed is voor 642pk. Dat is zeven pk extra ten opzichten van zijn voorganger. Over de sprint naar de honderd kilometer per uur doet de Black Edition zo’n 4,1 seconden. Het woord ‘speed’ zit niet voor niets in de naam van dit speeltje, de topsnelheid is namelijk 331 kilometer per uur.

De Continental GT Speed is verkrijgbaar als coupe en als cabrio. Hij is nu te bestellen en de eerste auto’s zullen in de loop van de zomer geleverd worden.

Details

Oja, hij is er ook nog in het bruin/brons maar ik vond de grijze mooier. Alle details worden in een contrasterende kleur uitgebracht. Zoals hierboven Cyber Yellow maar men heeft ook nog de keuze uit Box Red, Porpoise, Beluga en Pillar. In het interieur zit koolstofvezel verwerkt. De middentunnel en het dakconsole zijn van dit materiaal gefabriceerd. Het interieur zelf is trouwens alles wat we van Bentley kunnen verwachten, subliem!

Total
0
Share