Ubisoft maakt fans blij met nieuwe Assasin’s Creed Mirage

Ubisoft heeft onze dag alweer gemaakt: Assasin’s Creed komt terug. De franchise maakte na tijden van geruchten eindelijk via haar twitterkanaal bekend dat Assasin’s Creed Mirage on the way is. Ubisoft vertelde daarbij direct dat ze binnenkort meer bekend maken, al hebben wij al wel het een en ander te vertellen over de komende Assasin’s Creed editie.

Assasin’s Creed Mirage is on the way

Via Twitter zagen we al wat kleine sneakpeaks voorbijkomen van de nieuwe game. Zo maakt Ubisoft ons alvast lekker warm met een nieuwe afbeelding die de hoofdpersonage van de nieuwe game bekend lijkt te maken. We kunnen spreken van een klein eerbetoon naar de vorige release van Assasin’s Creed, ‘Valhalla’, want Basim lijkt de hoofdrol te stelen tijdens Assasin’s Creed Mirage. Op de foto zelf zien we Basim die naar beneden dropt om waarschijnlijk wat slachtoffers te maken. Het is een man met ballen van staal, want zijn beoogde slachtoffers lijken zwaarbewapend rond te lopen.

Vervolg op Valhalla

De game is dus hét vervolg op Valhalla, dat in 2020 nog uitkwam. Rockstar Games, take notes. Zo snel kan het dus gaan. Voor zover is duidelijk dat het spel zich zal afspelen in Baghdad tijdens de 9e eeuw. Dat Basim de hoofdrol heeft is niet zonder reden, want Mirage is bedoeld als uitbreiding op de Valhalla-editie. Wat ook al bekend is, is dat de game zich eindelijk weer eens zal focussen op ‘stealth’. Een element dat in de laatste Assasin’s Creed versies redelijk aan de kant geschoven werd.

Hoe snel kunnen we de nieuwe Assasin’s Creed game verwachten?

Ubisoft maakte via haar twitterkanaal direct bekend dat er tijdens het Ubisoft Forward event op 10 september meer info over de game wordt bekendgemaakt. Tijdens de aankondiging kunnen we direct nieuwe artwork verwachten. De game zelf kunnen we in 2023 verwachten. Klinkt nog heel ver weg, maar over minder dan drie maandjes zitten we gewoon weer in het nieuwe jaar. Het spel is nog in ontwikkeling, dus wat we nog meer mogen verwachten, who knows?

De fans zijn in ieder geval aan de slag gegaan. Check deze brute fan-trailer hier:

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…