Apple komt met geheel eigen tijdmachine

CREDITS: Laurenz Heymann

“Als ik denk aan al die dagen, dat ik mij zo heb misdragen. Dan denk ik: had ik maar een tijdmachine, tijdmachine. Maar die heb ik.. Wel?” Wacht, wat? Ja, Apple doet het gewoon. Zij komen met een tijdmachine, maar dan wel op geheel eigen manier.

Een tijdmachine of een game?

Michael Steeber. Dat is het genie achter het project: The Apple Store Time Machine. Je kan het project al een tijdje te gebruiken en je kan het een beetje zien als een game van Apple. Wel een uniek spelletje, dat zeker. Het gaat niet om geld, crypto, kills, coins of whatever. Nee, in deze ‘game’ ga je in een soort tijdmachine terug naar vier legendarische Apple Stores. En hier kun je alvast een rondje doen. Hieronder laat de maker zelf zien hoe het eruitziet:

Eerste Apple-stores ooit bezoeken

Zo kan je langs de allereerste Apple Store ooit, te vinden in Virginia op Tysons Corner. Ook kan je natuurlijk langs de meest bekende apple store op Fifth Aenue. Je kunt er rondwandelen en een beetje rommelen met de interactieve elementen die het heeft. Eigenlijk Sims 2.0, maar dan in de Apple Store. De app zelf gaat ook terug in de tijd. De schermen van de app zijn namelijk fully oldschool.

 Stukje geschiedenis van Apple

Bij elke Apple Store krijg je een backstory. Zo wordt er uitgelegd wat de winkel heeft betekent voor Apple en wordt de bediening van de mogelijke interactieve elementen uitgelegd. Als een iMac waar je langsloopt bijvoorbeeld GarageBand heeft, kan je daar dikke tunes op afspelen.

Tijdmachine ready to go 

Voor elke Apple-fanaat onder ons is dit natuurlijk een natte droom. De Apple Store Time Machine is, gelukkig voor hen, dan ook al te downloaden via de site van Apple. Michael Steeber zelf is nog lang niet uitgespeeld zegt hij. Hij gaat rustig door met nieuwe concepten ontwikkelen voor Apple, en heeft dan ook nog grootste plannen, ook met dit platform.

Apple event
Foto: Zhang Kaiyv
Source: