Amsterdam maakt verschijning in Warzone 2.0 met Vondel-map

CREDITS: Screenshot MW2 | YT

Meestal is gamen voor ons juist een manier om even aan de realiteit te ontsnappen. Maar met de komst van Warzone 2.0 wordt dat in de toekomst iets lastiger.

Nieuwe Vondel map in Warzone 2.0

Met de ingang van het vierde seizoen, dat op 14 juni online komt, is er namelijk een Nederlandse map te vinden in Call of Duty: Warzone 2.0. De nieuwe Vondel map situeert zich, hoe kan het ook anders, in Amsterdam. Onze hoofdstad wordt misschien nergens bij naam genoemd, maar met een verlaten dierentuin als Point of Interest met daarbij allerlei hoogreikende herenhuizen, kleine cafés en een overvloed aan grachten weet je eigenlijk binnen no time waar je bent.

Volgens verschillende mediakanalen zijn het Johan Cruijff Arena, de UvA, het Rijksmuseum, het Paleis op de Dam en het Centraal Station, allemaal duidelijk zichtbaar in de nieuwe map. Misschien dat de treinen op het Centraal Station in Warzone 2.0 wel rijden. Daardoor weet je dan weer direct dat het een game is, zou in het echt natuurlijk nooit gebeuren.

De kanalen gebruik voor jouw voordeel

Allright, al die Amsterdamse elementen zijn natuurlijk heel nice, maar voor ons is het eigenlijk echt om de welbekende grachten te doen. Blijkbaar heb je namelijk de mogelijkheid om een Amsterdamse pond te maken richting de andere kant van het kanaal, om zo je tegenstanders op het battlefield te verassen. De sequel gaat gepaard met de komt van Al-Mazrah, dat qua grootte vergelijkbaar is met de Vondel map.

Bovendien is al duidelijk dat Vondel gelanceerd wordt met Resurgence-ondersteuning en het in de toekomst ook aan de standaard battle royale-modus wordt toegevoegd. Op een later moment zal het nog DMZ ondersteunen. Naast de twee nieuwe maps komt er nog een nieuwe modus in Warzone 2.0 genaamd Lockdown, waarin meerdere teams punten moeten veroveren en vasthouden. Een beetje soortgelijk aan de eerdere gamemode Hardpoint dus.

Eerste keer in geschiedenis

Met de komst van de Vondel map en Al-Mazrah is het de eerste keer in de geschiedenis dat Warzone twee full-scala maps tegelijkertijd uitbrengt. Afijn, wij zijn voornamelijk geïnteresseerd in die eerste map natuurlijk. De Vondel map lijkt trouwens verdacht veel op de eerdere Amsterdamse map die afgelopen zomer al uitkwam op Modern Warfare 2. Alleen dan nog nét iets vetter.

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…