De Alo moet de smartphone van de toekomst gaan worden

In 2007 ontketende Steve Jobs een revolutie met de allereerste iPhone, die uitgerust was met touchscreen. Nu hebben de Franse designers Philippe Starck en Jerome Olivet, in samenwerking met elektronicamerk Thomson, besloten de uitdaging aan te gaan met wat afgelopen tien jaar de norm is geweest op het gebied van smartphones. Het concept van dit creatieve trio heet de ‘Alo’ en zal later dit jaar worden gepresenteerd.

Alo smartphone4

 

Self healing

Het halvemaanvormige apparaat is speciaal gemaakt zodat deze perfect in de handpalm ligt en gaat naar eigen zeggen worden gemaakt van een materiaal dat zichzelf herstelt en meldingen geeft door middel van trillingen en warmte. Goed nieuws dus voor de idioten die, net als ik, hun smartphone drie keer in een jaar moeten laten maken. Ook zal de Alo volledig voice activated zijn waardoor knoppen niet meer nodig zijn. Ook mist Alo een scherm. De futuristische smartphone projecteert namelijk alle informatie en video’s door middel van 3D holografie.

Hoewel dit nu misschien nog als toekomstmuziek klinkt zou het zomaar kunnen dat we over een paar jaar allemaal met zo’n ding lopen. FastCo.Design noemde het zelfs al “de iPhone voor na het iPhone-tijdperk”.

 

Alo smartphone3

Alo smartphone2

Alo smartphone6

Alo smartphone5

Total
1
Share