Aire, de vliegende indoor beveiligingsdrone

CREDITS: Aevena

Huizen worden steeds slimmer. Zo zijn er beveiligingscamera’s die een live feed naar je smartphone sturen genoeg. Maar heb je er ooit eentje gezien die kan vliegen? Nou, wij in ieder geval niet. Aire is een drone die je huis voor je in de gaten houdt en een live verbinding heeft met je smartphone. Aire heeft een zachte behuizing voor het geval er onverwachts toch iemand in je huis blijkt rond te lopen, smart move!

Aire Security Drone

Het idee van een op afstand bestuurbare drone die op je huis pas terwijl je weg bent is natuurlijk top. Maar voor iedereen die eens een drone binnen heeft op willen laten stijgen weet dat dit een puinhoop op kan leveren. Het ontwijken van muren en meubels is al lastig zat als je de drone in je vizier hebt, laat staan als je het alleen moet doen met het zicht van de camera op de drone. Dit probleem zegt startup Aevena met vier sonar sensoren en een 3D dieptecamera getackled te hebben. Volgens Aevena’s CEO Jeffrey Tseng kan de Aire Drone nu alleen nog zelf opstijgen, landen en obstakels ontwijken, maar moet hij in de toekomst op eigen houtje je huis kunnen patrouilleren.

Amazon Alexa integratie

Grote kans dat je al bekend bent met Amazon Alexa, dé thuisassistent die je huis in één klap een stuk slimmer maakt. Zie het als een Siri met de controle over al jouw smart devices. De bedenkers van Aire zijn zo slim geweest om Alexa te integreren in de drone. Ofwel, je hoeft nooit meer met je luie reet van de bank te komen. “Alexa, come here here, tell me about the latest news and pass me a beer!” Alexa komt eraan gevlogen, geeft je de laatste updates en ondertussen instrueert ze je lopende koelkast om je een biertje te komen brengen. Ideaal!

Hardware

Aan boord vind je een 3D camera en een 4K camera met nightvision, met daarbij IMU sensoren, een NVIDIA Tegra supercomputer processor en een ARM Flight controller. Een hele mond vol en waarvan ik van de helft maar weet wat het betekend maar klinkt indrukwekkend. De 2,000 mAh Li-Po accu zorgt voor een vliegtijd van rond de 8 minuten en wanneer hij leeg begint te raken vliegt hij uit zichzelf weer netjes naar zijn docking station.

De cilindervormige drone weegt 1,3 kg, is 35 cm hoog en 30 cm breed. Aevena heeft een Kickstartercampagne opgestart om productie te kunnen financieren. Als alles meezit zal de Aire in November 2018 in de eerste huizen rondvliegen. Check de video hieronder:

Credits: Aevena

Total
1
Share